Dorpen in het zuiden van Suriname krijgen verlichting!

dorpen Suriname
dorpen SurinameHet is 2019! We kunnen niet meer in het donker blijven toch? Daarom krijgen alle dorpen in het zuiden van Suriname straatverlichting.

[quads id=1]

Hierdoor zullen de mensen in deze dorpen zich direct veiliger en gelukkiger voelen. Ja toch? Er gebeurt nog meer om de dorpen te ‘upgraden’ Bekijk het bericht voor meer informatie. Good job, regering!

[quads id=1]

Dorpen in Suriname

In het zuiden van Suriname is deze week een start gemaakt met werkzaamheden om alle dorpen aldaar te voorzien van straatverlichting. Dit zal het gevoel van veiligheid en het woongenot onder de burgers vergroten.

Straatverlichting

Bij diverse consultaties die eerder door het Bureau Volkscontacten zijn gehouden hebben de bewoners van de dorpen in Suriname aangegeven dat zij uitkijken naar verlichting in hun woonomgeving. Door tussenkomt van een ondernemer zijn inmiddels materialen ter beschikking gesteld.

[quads id=1]

De stortingswerkzaamheden voor het plaatsen van palen van het netwerk, zijn reeds aangevangen in het eerste dorp en wel Kwamalasamutu.

Onderhoud aan de brug

Tevens wordt er ander noodzakelijk onderhoud gepleegd aan bijvoorbeeld de brug in het dorp.

De aanleg van straatverlichting, die op zonne-energie functioneert, zal nog enkele weken in beslag nemen. Het gaat om 60 kolommen-palen met verlichting.

Waterbronnen

Dit nieuws voor Kwamalasamutu volgt op een ander heugelijk feit afgelopen week, waarbij in het dorp twee nieuwe waterbronnen succesvol zijn aangeboord door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM).

[quads id=1]

SWM

De waterleidingmaatschappij zal nu verder werken om de bronnen te verbinden met het netwerk in het dorp om het waterprobleem structureel op te lossen.

Bron: DeBoodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland