32-jarige vrouw wilde met 40.000 euro in een doos op het vliegtuig stappen – politie Suriname

SRD Suriname
Een vrouw is gepakt op de luchthaven in Suriname. Ze had 40.000 euro aan cash geld bij zich. En dat mag niet.

[quads id=1]

Het is namelijk verboden om zulke bedragen mee te nemen zonder te melden. Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie. Hoe durft ze met zoveel geld te lopen? Was ze niet bang voor boeven? En nu is ze toch haar euro’s kwijt. Ze moest namelijk een deel inleveren en kreeg de rest terug in SRD’s. Dus bij deze een waarschuwing voor anderen die van plan zijn om met zoveel geld te reizen.

[quads id=1]

Vliegveld Suriname

De politie schrijft het volgende hierover: Reiziger in de kraag gevat met € 40.000. De douane recherche heeft in de vroege ochtend van dinsdag 7 mei een vrouwelijke passagier op de J.A. Pengel internationale luchthaven in Suriname aangehouden.

De 32-jarige vrouw R.H.wilde naar ons buurland Brazilie afreizen. Bij het scannen van haar handbagage werd in een doos Euro 40.000,- door de douane recherche ontdekt. De vrouw wilde het geld uit Suriname smokkelen en had zich daardoor schuldig gemaakt aan een economisch delict.

[quads id=1]

In een doos

R.H. is door de douane recherche aangehouden en samen met het geld overgedragen aan de politie van het ressort Zanderij. Omdat het om een economisch delict ging, werd R.H. door het Openbaar Ministerie in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen.

[quads id=1]

SRD

De vrouw betaalde een fikse boete in vreemde valuta. Het restant bedrag werd omgezet in Surinaamse Dollar en dat bedrag kreeg zij terug. Daarna is zij heen gezonden.

Reiziger in de kraag gevat met € 40.000

Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland