Ondernemer Thomson Cheung uit Suriname overleden in Miami (video)

overleden Suriname
Thomson Cheung is er niet meer. De voorzitter van de oudste Chinese vereniging in Suriname is overleden in Miami

[quads id=1]

Meneer Cheung was ook een bekende en veelzijdige ondernemer. Maar bovenal een vader, man, opa en goede vriend. Hij zal gemist woorden.

[quads id=1]

Ondernemer uit Suriname

Starnieuws schreef het volgende: Voorzitter Kong Ngie Tong Sang uit Suriname overleden in Miami. Cheung Chi Wo / Thomson Cheung (1954), voorzitter van de oudste Chinese vereniging in Suriname, Kong Ngie Tong Sang(KNTS), is maandagmiddag overleden in Miami, Florida.

Chinese vereniging in Suriname

Hij was daar voor medische behandeling en is na een kortstondig ziekbed overleden, bevestigt zijn schoonbroer Dennis Lee tegenover Starnieuws.

[quads id=1]

Kort na Chinees Nieuwjaar in februari, voelde Cheung zich niet goed. Hij werd tweemaal opgenomen in het hospitaal. Het vermoeden was dengue in combinatie met Mexicaanse griep, vertelt Glenn Jong, die al twintig met hem bevriend is.

Zeldzame bloedziekte

Het ging steeds verder bergafwaarts en zijn familie besloot om hem met een ambulancevliegtuig naar de VS te vervoeren voor verdere behandeling. Daar bleek dat Cheung aan een zeldzame bloedziekte leed.

[quads id=1]

Cheung is jarenlang roulerend voorzitter geweest van de Suriname Chinese United Association (SCUA), de overkoepelende organisatie van veertien Chinese verenigingen van lokale Chinezen en de nieuwe stroom uit China.

Cheungs Sound

Cheung was oprichter en directeur van Cheungs Sound & Vision, Computer Parts & Utilities, Cheungs Advertising en het reisbureau Traveland. Hij laat een vrouw, drie kinderen en twee kleinkinderen achter.

Volgens zijn schoonbroer wordt hij vrijdag gecremeerd in Miami. Op 8 juni houdt KNTS een dienst voor hem, gevolgd door de bijzetting van zijn urn op de Chinese begraafplaats.

Video

Hij gaat gemist worden in Suriname. Een man met een gouden hart. kijk maar naar deze video:

[quads id=1]

Wij appreciëren jullie hard werk @Baitali Group of Companies in Suriname 💪Namens direktie en personeel van : Cheung’s Sound & Vision / CPU Computers Parts & Utilities. Cheung’s Music / Traveland

Lees meer over de overleden voorzitter in onderstaand bericht:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/52789

Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland