Mijn vriend gaat op vakantie naar Paramaribo en ik mag niet mee – anoniem Suriname

vakantie Paramaribo
We hebben een brief binnengekregen van de Hindoestaanse Selma. Ze leeft al 4 jaar met Ryan in Rotterdam. Ryan had in het begin van hun relatie een creools schatje.

Sindsdien is ze erg jaloers geworden. En nu gaat Ryan dus alleen op vakantie naar Paramaribo. Dat wil ze absoluut niet hebben. Maar hij heeft zijn ticket al. Selma is aan het doordraaien. Wat nu?

Vakantie Paramaribo

Hallo FamilieNieuws, ik wil even vertellen wat er op dit moment in mijn huis gebeurt. Ik ben nu 4 jaar met Ryan. Hij is geboren in Paramaribo en ik ben gewoon in Den Haag geboren. We wonen nu samen in Rotterdam.

Ryan is van creoolse afkomst en ik ben van Hindoestaanse afkomst. Ik denk niet dat dat iets uitmaakt voor mijn jaloezie. Of misschien wel. Want ik ben heel erg onzeker geworden. En ook jaloers. Ik geef eerlijk toe waarom het komt want ik was helemaal niet zo.

Ik vertrouw hem niet

In het begin van onze relatie ging Ryan met twee meisjes tegelijkertijd. Naast mij had hij nog een schatje. Ik dacht dat ze familie was. Achteraf is gebleken dat hij vreemd met haar ging. Een creoolse dame. Dus sindsdien ben ik heel erg jaloers geworden. En ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet vertrouw met creoolse dames. Het heeft niets met hun te maken. Ik discrimineer niet (zoals Ryan dat zegt). Ik vertrouw hem gewoon niet.

Maar dat komt echt door die keer dat hij vreemd is gegaan. Ok, ik ben geen jaloerse vrouw. Niet dat ik de hele tijd op hem let en hem het leven zuur maak. Maar op bepaalde momenten ben ik wel heel erg achterdochtig. Als we samen gingen stappen was het niet leuk. Dan ben ik ook zo erg jaloers. Al die mooie vrouwen om ons heen. En de avonden zijn nooit leuk dus samen uitgaan doen we zelden.

Samen op vakantie

Samen op vakantie gaan ging eerst goed. Totdat we vorig jaar naar Jamaica gingen. Daar waren zulke mooie vrouwen. Ik had helemaal geen leuke tijd. We hadden constant ruzie. Ryan is ook een charmeur. Hij moet met iedereen praten. Niet alleen met vrouwen hoor. Ook met mannen. hij houdt ervan om gesprekken aan te gaan mensen die hij niet kent. Is eigenlijk een leuke eigenschap van hem.

Maar ik vind hem dan zo intiem met mensen. Ik hou daar zelf niet van. Wat dat betreft zijn we absoluut niet hetzelfde. Mensen komen nooit naar mij toe. Ze vragen me alleen of ik boos ben. Of sacherijnig. Ik ben gewoon voorzichtig met mensen. Ik ben in het verleden ook vaker belazerd. Misschien komt het daardoor.

Vaker belazerd

Maar door al die spanningen als we samen weg zijn. Mag ik dus niet mee met Ryan naar Suriname. We dromen al sinds we elkaar kennen van een vakantie samen naar Paramaribo. En nu heeft hij me gezegd dat hij heeft geboekt. Samen met zijn broertje. Zonder het even met mij te bespreken. Jullie snappen wel dat ik heel er boos ben geworden toch?

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van pinterest

Hij gaat pas over 3 maanden op vakantie naar Paramaribo maar ik heb nu al slapeloze nachten hierover. Ik ben alleen nog maar boos. Ik slaap zelfs apart en ik heb hem gezegd dat hij niet meer terug hoeft te komen als hij alleen op vakantie gaat naar Paramaribo.

Alleen naar Paramaribo

Heel diep in mijn hart weet ik dat ik overdrijf. Maar echt, ik kan het niet hebben. Ik weet ook 100% zeker dat hij vreemd gaat als hij op vakantie is in Paramaribo. De zon, het lekkere eten, lekker stappen en uitgaan. Ik ken hem. Hij houdt teveel van Surinaamse vrouwen. Hij gaat zich niet kunnen inhouden.

Maar wil ik het uitmaken omdat hij op vakantie gaat? Nee, natuurlijk niet. Maar mijn gedrag is ook niet leuk voor hem. Ik denk dat hij mij gaat dumpen voordat hij vertrekt. Ik weet nu even niet wat ik moet doen. Die jaloezie maakt me ziek. Ik weet dat het aan mij ligt. Ryan is gewoon vrij. Hij heeft eerder een fout gemaakt maar verder moet ik eerlijk toegeven dat hij me trouw is. Maar die vakantie. Die zit mij echt dwars. Iets zegt me dat ik hem kwijt ga raken daar. Ik wil gewoon niet dat hij gaat. Of ik moet ook gaan

Hij moet me meenemen

We hebben geen kinderen dus ik kan ook gewoon een vliegtuig pakken naar Paramaribo. Maar dan hebben we echt oorlog. Dan maakt hij het zeker uit. Hij zegt dat ik hem moet vertrouwen. Ik probeer het echt. Waarom ben ik zo? Komt het omdat hij al een keertje vreemd is gegaan? Misschien komt het toch omdat ik geen creoolse ben. Ik vertrouw hem gewoon niet tussen mooie vrouwen.  Hier in Nederland wel, maar ook niet altijd. Maar ik weet zeker dat hij de fout in zal gaan als hij alleen op vakantie is in Paramaribo. En ik weet zeker dat ik hem een tweede misstap niet ga vergeven. Wat moet ik nou doen? Groetjes van Selma. Sorry als ik zo wanhopig overkom. Ik baal zelf ook van mezelf. Zijn er meer vrouwen zoals mij?

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Gedumpt omdat ik alleen naar Paramaribo ben. Vakantie Suriname

Anoniem – Hij mag vreemdgaan tijdens zijn vakantie in Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig KLM SLM TUI