9 mannen verdacht van moord op 20 -jarige Zyllavana en 56-jarige Isaak uit Suriname

roofmoord Suriname
Gisteren was de rechtszitting van de  vreselijke roofmoord in Suriname. De 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi zijn toen vermoord.

[quads id=1]

Fanuel, Clyde, Milton V, Virbian, Milton F., Melvin, Dion, Mirtel en Jurvin zijn de 9 verdachten in de moordzaak.  1 van de verdachten is doodziek. Sommige beweren dat het een vloek is. Kan dat? Bekijk onderstaand bericht om meer te lezen over de moord.

[quads id=1]

Roofmoord Suriname

Het volgende schreef DWT erover: Dat Milton F. met ernstige gezondheidsproblemen kampt, is maandag het eerste wat opviel bij de behandeling van de roofmoordzaak van Kraka. De verdachte kon niet de hele zitting bijwonen, omdat hij terug moest naar het ziekenhuis. Zijn advocaat, Frank Truideman, verzocht rechter Maureen Dayala om zijn cliënt op een ander moment te horen.

Doodziek geworden

Milton F is aanzienlijk afgevallen en ziet er ziek uit, maar een deel van het publiek had helemaal geen medelijden met hem.”Soso vloek de tap en. Er gaat meer gebeuren, dit is pas het begin”, fluisterden ze onder elkaar. Milton F. mocht na enkele minuten de zaal verlaten.

[quads id=1]

Ontkennen de moord

Starnieuws schreef: Deel verdachten Kraka roofmoordzaak ontkent. Fanuel D., Clyde H., Milton V. en Virbian W. ontkennen iets met de roofmoord te Kraka in Suriname te maken te hebben. Samen met hen worden ook Milton F., Melvin A., Dion B., Mirtel F. en Jurvin B. verdacht van de moord op Zyllavana Mangkoeredjo (20) en Isaak Poetisi (56).

[quads id=1]

2 mensen overleden

De slachtoffers lieten vorig jaar op 7 juni na een roofoverval het leven te Kraka in Suriname.

Fanuel D. werkte voor hetzelfde bedrijf als de slachtoffers. Hij zei dat hij geen informatie doorgespeeld had en dat hij Clyde H. gebeld had voor een afspraak. Fanuel D. verklaarde dat hij nooit gezegd had dat het dienstvoertuig met goud vertrokken was. Toen de politie hem onder druk zette, zei hij dat hij informatie had doorgespeeld.

[quads id=1]

Onder druk

In het begin had hij bij de politie ook steeds ontkend, maar volgens hem bleef de politie hem onder druk zetten. Hij hield vol dat hij niet de informatie had wanneer een voertuig wel of niet met goud wegging. Dit was niet bekend onder het personeel.

Kantonrechter Maureen Dayala herinnerde Fanuel D. eraan dat hij bij de hulpofficier verklaard had dat hij Clyde H. gebeld had om de informatie door te spelen. Clyde H. zou hem toen beloofd hebben dat, als de beroving zou slagen, hij ruw goud zou krijgen. Volgens Clyde H. heeft hij geen wapens verstrekt aan de medeverdachten.

Op een feest

Op een feest in Suriname zou hij wel gesproken hebben met Milton F. In dit gesprek heeft hij niets verteld over de transport van het goud door het bedrijf.

[quads id=1]

Ook heeft hij Milton F. nooit benaderd om de beroving op het voertuig te plegen.

Virbian W. ontkende dat hij een wapen heeft verstrekt om een beroving te plegen. Milton V. zei dat hij een five shooter had gevonden. Dit vuurwapen verkocht hij voor US$ 1000, omdat hij in geldnood zat. Hij kon zijn geld niet krijgen en nam het vuurwapen terug. Op 3 juni zal deze zaak verder behandeld worden.

[quads id=1]

Moord Suriname
3 van de 9 verdachten. Foto’s binnengekomen via app
Geldnood

De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden Arjen Ramlakhan, Murwin Dubois, Georgette Leter, Harold Belfor, Hedley Derby, Frank Truideman en Maureen Nibte.

Eerdere berichten:

Partner van de doodgeschoten Zillavana: Ik moest platliggen en hoorde nog een schot. ~ Roofmoord Suriname

Meer over brute roofmoord Suriname. Politie heeft meerdere mensen opgepakt

Lees onderstaande berichten voor meer informatie omtrent de rechtszitting

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/52783

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/05/21/soso-vloek-de-tap-en/

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland