Ik heb een doos gestuurd vanuit Nederland naar Paramaribo en ik ben weer bestolen – anonieme klacht

doos Suriname
Goedemorgen FamilieNieuws. Mag ik een klacht bij jullie neerleggen over het versturen van een doos vanuit Nederland naar Suriname?
Ik ben Ramon, ik woon in Nederland.  Wij verdienen hier eerlijk ons geld om de familie en vrienden in Paramaribo te ondersteunen. En ook om ze zo af en toe te verrassen. Dus als het ons lukt sturen we een pakket.
Pakket van Nederland naar Paramaribo

We snappen dat de dozen gecontroleerd moeten worden. Maar niemand is er bij voor het visiteren en inhoud die in je doos bestemd is voor de familie in Paramaribo, is verdwenen. Er is nooit een dader en niemand is aanspreekbaar noch de douane noch het shipping bedrijf. Zo worden dieven in stand gehouden.

Ik wil graag mijn verhaal hierover vertellen. Wellicht hebben anderen dit probleem ook en door dit in de media te brengen kunnen we het probleem aanpakken.

Familie in Suriname

Beste mensen, ik wil hierbij een ongerief met jullie delen, dat een ieder betreft die namelijk vanuit Nederland pakketten naar zijn of haar familie in Suriname toestuurt. Het gaat om het volgende: Het betreft luchtpost of zeevracht dat wij in Nederland met ons zuurverdiende geld sturen om familie, kennissen, vrienden en geliefden te ondersteunen waar wij kunnen in de lengte of breedte.

Maar het is niet de bedoeling….dat als wij een pakket naar Paramaribo versturen, dat ze in plaats van een volle verzonden doos, een doos met minder inhoud aantreffen vanuit Nederland. Dit gebeurt veel te vaak. En er zijn teveel mensen die hun mond hierover dichthouden.

Niemand weet wie de dader is

het helpt toch niet. Er is nooit een verdachte. Ik snap dit: Het is een normale procedure dat als je een doos met inhoud verstuurd, waar dan ook ter wereld, dat de douane de doos zal visiteren. Hierbij zeg ik niet dat de douane de goederen heeft verduisterd. Want het is te gemakkelijk om de douane de schuld te geven. Ook al zijn ze de rijkste ambtenaren van de Surinaamse overheid.

Ik verdenk bijvoorbeeld ook het burger personeel dat bij een shipping maatschappij werkt. Want zoals men soms zegt in Suriname “waar je werkt daar moet je eten”. Dit heet in mijn optiek diefstal.

Uitvlucht Paramaribo

Dit is mij recentelijk weer overkomen: Ik heb een doos gepost bij W. in Nederland. De doos moest afgehaald worden in Suriname te Paramaribo Uitvlucht. De mensen hebben betaald voor een doos waarvan de inhoud minder is dan is verzonden vanuit Nederland. De douane heeft de doos gevisiteerd zonder dat de afhalers van de doos erbij waren.

Maak een foto

Men vergeet vaak dat mensen een foto maken van de inhoud van de doos. Dus er is gewoon bewijs hiervan. (Dit is meteen een tip voor anderen) Ik deel deze informatie met de media want ik hoop dat deze diefstallen ooit tot een einde zullen komen. De inhoud van de doos is alleen bestemd voor de geadresseerde en niet voor dieven. Hopelijk plaatsen jullie mijn verhaal. Misschien kunnen andere mensen ook hun missgenoegen uiten. Want ik weet zeker dat ik niet de enige ben. De vraag is nu: Wat gaan we eraan doen? Wat kunnen we doen? Vriendelijke groeten,

Ramon uit Nederland

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van Ramon gepubliceerd. Dit is zijn mening en zijn eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Dank u wel. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Want we plaatsen deze verhalen NIET om Suriname af te kraken. Absoluut niet!! We gaan voor een beter Suriname. Als iets niet goed is mag dat gezegd worden. Maar als iets wel goed is, moet dat ook gezegd worden!

Heb je het verhaal gelezen? Geef jullie mening erover. Comment & Share. Heb je ook een vervelende / goede ervaring die je anoniem wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

P.s. Foto is een voorbeeldfoto

Eerdere berichten:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland