Wie was Fred Derby? Info video van NII Suriname

Derby Paramaribo

We kennen allemaal de naam Fred Derby wel. Maar wie was hij eigenlijk? Freddy Derby was getrouwd en hij had zeven kinderen. Hij overleed op 61-jarige leeftijd in Paramaribo.

[quads id=1]

Hij kreeg een hartstilstand tijdens het voetballen. Er is vandaag een video over hem uitgebracht. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de video deel het met uw kinderen om ze een stukje geschiedenis bij te brengen.

[quads id=1]

Derby uit Paramaribo

En dit schrijft de website Wikipedia over de enige overlevende van de Decembermoorden:

Frederik Marinus Emanuel Derby (Para, 31 maart 1940 – Paramaribo, 19 mei 2001) was een Surinaams politicus en vakbondsleider. Hij was de enige overlevende van de Decembermoorden.

[quads id=1]

Derby werd geboren in het district Para, op de voormalige plantage Berlijn. In 1954 vertrok hij als kweekje naar Paramaribo. Hij volgde de mulo en haalde de akte voor onderwijzer en de hoofdakte. Daarna werd hij leraar op een ambachtsschool. In 1968 werd hij vakbondsman en in 1970 was hij betrokken bij de oprichting van de vakcentrale C-47.

Derby ParamariboHij trad toe tot de Partij Nationalistische Republiek (PNR) die streefde naar de onafhankelijkheid van Suriname en zat namens die partij van 1973 tot 1977 in de Staten van Suriname.

Freddy Derby was gehuwd en had zeven kinderen. Hij overleed op 61-jarige leeftijd in Paramaribo aan een hartstilstand tijdens een partij voetbal.

Bekijk hier de video uitgegeven door het Nationaal Informatie Instituut

Bekijk Wikipedia voor meer informatie over Fred Derby
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland