Terwijl mijn man op vakantie was in Paramaribo heeft zijn tweede vriendin me uit zijn huis gezet – terwijl ik zwanger ben Anoniem Suriname

Paramaribo vakantie

Hallo FamilieNieuws. Kunnen jullie mijn verhaal anoniem voor mij plaatsen. Ik ben Rosa ik ben 4 jaar met Clif. Clif is een zakenman. Hij woont hier bij mijn in Almere. Maar hij is ook vaak op vakantie in Paramaribo. Meestal voor zaken.

Vakantie in Paramaribo

Al vanaf het begin van onze relatie heeft hij me gezegd dat hij iemand is die zich niet wil binden. We woonden ook al die jaren apart. Maar sinds ik zwanger ben, nu 7 maanden, heeft hij me gevraagd om bij hem in te trekken. Ik natuurlijk blij want dat betekende dat hij heeft gekozen voor een leven met mij. Ik zal zijn eerste kind krijgen. Misschien is hij daardoor veranderd. Dat hoopte ik tenminste.

Dat hij vaak weg is, dat is normaal voor ons. Hij is een zakenman, zeg maar. Dus hij heeft geen baan dat hij naar kantoor gaat en weer thuis komt. Zijn leven is zeer onregelmatig. Soms besluit hij vandaag dat hij morgen een weekje weggaat naar Paramaribo. Als mensen me vragen wat hij doet dan zeg ik dat hij huizen koopt en verkoopt in Suriname. Dat doet hij ook hoor. Maar ik weet gewoon niet alles.

Weekje naar Paramaribo

En ik vraag hem niet. Ik heb zo het gevoel dat het beter is dat ik het niet weet. Ik woonde voordat ik bij hem introk bij mijn moeder. Ik studeer nog maar ben eigenlijk zo goed als klaar om af te studeren en toen werd ik zwanger. Het lukt me nu gewoon even niet.

Ik ben wel vaak alleen maar toch lukt het me niet. Die zwangerschap valt me zwaar. Ik ben veel ziek geweest en heb het gewoon extra zwaar. Zeker nu. Nu ik alles weet. Clif heeft een ander. Een meisje uit Almere. Ik kwam ze samen tegen in de Albert Heijn. In Amsterdam. Een schande want ik was met mijn moeder. Ik stelde me heel brutaal voor als zijn vriendin en zij deed dat ook.

Ik schaamde me rot. liep ik daar met een grote buik. Terwijl mijn vent eten aan het kopen was voor een andere dame. Een hele mooie dame. Echt zijn type. Ik ben met mijn moeder meegegaan en bleef daar. Een week lang. Clif was in contact met mijn moeder. Mijn moeder die eerst vond dat ik het meteen uit moest maken.

Paramaribo vakantie
Voorbeeldfoto van Houston Defender

Is toch met me komen praten om hem te vergeven. Ik wilde hem ook vergeven. Ik ben zwanger. Ik ga hem niet laten voor een misstap. Maar ik wilde hem gewoon even laten voelen.

1 misstap

Clif kwam me halen en we zijn naar huis gegaan. Praten over het meisje durfde ik niet. Maar hij bleef nog steeds af en toe avonden weg. Zoals hij gewend was. En ik vroeg hem natuurlijk niet waar hij bleef. Ik bleef altijd thuis. Mij ontbrak niets. En eerlijk gezegd is dat ook de reden waarom ik terug ben gegaan. Ik ben 24 jaar. Heb een vriend van 28. Woon gratis en voor niets in zijn huis. Ik werk niet en ik kan gewoon mijn studie afmaken als ik ready ben. Plus ik ben zwanger van hem. Van zijn eerste kind. Hij gaat me ook niet laten. Hij gaat zijn kind niet willen laten. Dus het was gewoon makkelijker om te blijven.

Weer rustig

Alle rust was een beetje teruggekeerd. Ik had nog steeds nooit over het meisje in de supermarkt gesproken. Ik vond het niet meer nodig. Het ging goed tussen ons. En toen stond ze opeens voor de deur toen Clif op vakantie in Paramaribo was. Een maandje geleden ik was ongeveer 6 maanden zwanger. Alles was rustig.

Ze vroeg of ze binnen mocht komen. Iets wat ik nooit had mogen doen. We hebben uren gesproken. Ze heeft me alles verteld. Hoe Clif haar 2 jaar geleden heeft ontmoet en dat hij haar zijn vrouw noemt. Hij wil een gezin met haar stichten. Een hele hoop dingen. Ook over mij. Ze accepteert en respecteert mij zegt ze. maar wat ze me ook heeft gezegd is dat ze hem niet gaat laten. En dat hij haar ook nooit gaat laten.

Ze gaat hem nooit laten

Ze heeft me zoveel dingen gezegd. In mijn boosheid heb ik haar die sleutel van het huis gegeven en ik heb wat spullen gepakt. Ik ben weer naar mijn moeder gegaan. Mijn moeder heeft zoveel met me gesproken dat ik terug moet gaan en dat ze me niet zomaar uit dat huis kan zetten.

Clif is ook boos op mij, dat ik die dame heb binnengelaten. En dat ik haar de sleutel heb gegeven. Hij zegt dat hij me niet kan vertrouwen. Ik ben ook boos. Hoe durft hij over vertrouwen te praten? Hij zegt dat die dame niets voorstelt en dat ik zijn vrouw ben. Ik ben de moeder van zijn dochter.

Ik ben dom

Hij zegt me dat ik dom ben. Dat zomaar een vrouw me bij mijn man weghaalt. Hij vindt me slap. Hij heeft zoveel dingen tegen mij gezegd. Dat ik niet van hem hou. En ook niet van mijn kind omdat ik haar papa afpak. Zoveel dingen die mij door de war maken. En hiervoor heb ik jullie advies nodig. Bijna iedereen noemt me dom. Ben ik echt zo dom om weg te gaan?

Advies nodig

Want ik vind mezelf juist dom als ik blijf. Ik kan dit leven toch niet accepteren? Ja, ik ben ‘zijn vrouw’. Maar ik ben helemaal niet trots op die titel. Hij heeft ook een andere vrouw. Hoe bijzonder ben ik dan? Ja, ik draag zijn kind en mag in zijn huis wonen. Ik kom ook niets te kort. Maar wat heb ik om trots te zijn?

Tweede gezin

Clif heeft me gezegd om die sleutel weer bij die dame te gaan halen. En als hij terugkomt van zijn vakantie uit Paramaribo moet alles weer normaal zijn en moet ik in zijn huis zijn. Anders hoef ik niet terug te komen. Ik vind het een heel moeilijk besluit. Ik weet niet wat ik moet doen.

Het gaat wel zwaar zijn om mijn kind alleen op te voeden. Zeker met een moeder om me heen de me elke dag gaat reminden hoe dom ik ben dat ik mijn dochter haar rijke vader heb gelaten. Maar ik wil ook trots zijn. Een trotse moeder zijn voor mijn dochter. Of moet ik het toch een keertje proberen?

Nooit laten

Maar kom ik wel van dat mens af? Ze heeft me gezegd: Ik ga Clif nooit laten. En Clif gaat haar denk ik ook nooit laten. Al wil hij haar niet als zijn vrouw maar hij gaat der niet laten als bijvrouw. En die dame heeft het al gezegd. Straks hebben ze ook een gezin. Moet ik daarmee kunnen leven? Ik weet het niet hoor.

Waarom zijn vrouwen zo? Ze weet dat die man een vrouw heeft. Ze weet dat ik zwanger ben. Ze is me helemaal uit het huis van MIJN vriend komen halen. Ja, ik ben slap geweest. En zij heeft gevochten voor haar man. Terwijl ik hem gewoon opgeef. Clif heeft gelijk. Ik ben dom. Maar misschien is het in dit geval goed om dom te zijn. Wat zeggen jullie ervan?

Gerelateerde verhalen:

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig