Mevrouw Peiter en haar drie zonen krijgen woning in Suriname – 1 voor 12 (video)

1 voor 12 Suriname
Na ruim 2 maanden is het geluk!! Dankzij Stichting 1 voor 12 Suriname en verschillende donateurs hebben mevrouw Helena Peiter en haar zonen een goed dak boven hun hoofd: Een volledig gemeubileerde woning.

[quads id=1]

De moeder, die slecht ter been is, en al geruime tijd in een zeer ongezonde situatie woonde is verlost van 1 van haar grootste problemen. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de nieuwe video’s van deze fantastische mijlpaal. 1 voor 12 doet veel voor de gemeenschap, maar ze kunnen het niet alleen. Deel daarom dit bericht met iedereen. Zodat ze het fantastische werk van de stichting kunnen doorgeven.
Woning in Suriname

Stg. 1 Voor 12 levert haar Negende woning aan mevr. Helena. Peiter. Stichting 1 Voor 12 Suriname heeft op woensdag 15 mei 2019 haar negende woning opgeleverd.

[quads id=1]

De twee slaapkamerswoning is bestemd voor Mevrouw Lena Peiter en haar drie zonen. Mevrouw Peiter uit Suriname, die slecht ter been is, en al geruime tijd in een zeer ongezonde situatie woonde, zal vanaf woensdag 15 mei 2019 haar intrek nemen in haar nieuwe huis.  Nadat 1 Voor 12 poolshoogte had genomen van de situatie van mevrouw Peiter, was de voorzitter, Louis Vismale, samen met zijn team vastberaden om haar een beter onderkomen te bieden.

[quads id=1]

1 voor 12 SurinameNa ruim twee maanden is het de stichting met behulp van donateurs binnen en buiten Suriname gelukt, om een volledig gemeubileerd huis aan dit gezin te overhandigen. Het huis is gebouwd op een perceel dat een tante (Magda Oosterwolde- Watson) van mevrouw Peiter aan haar heeft overgedragen.

Meerdere donateurs

Onder de aanwezigen bevonden zich tal van donateurs, maar ook de burgervader van Para in Suriname Armand Jurrel en NDP-volksvertegenwoordiger Patrick Kensenhuis, die op hun beurt ook een bijdrage hebben geleverd aan de bouw van de woning van mevrouw Peiter. Zowel Jurrel als Kensenhuis zijn ingenomen met het initiatief van de stichting. “We worden steeds geconfronteerd met de ermbarlijke situatie in het land, daarom is het goed als we een bijdrage kunnen leveren om de armoede te bestrijden”, haalde Kensenhuis aan. Hij vind het van groot belang dat we als samenleving in deze situatie solidair zijn met elkaar.

[quads id=1]

Para in Suriname

De burgervader van het district is Vismale dankbaar voor zijn inzet en vastberadenheid om anderen te helpen. “We moeten meneer Vismale zien als de barmhartige samaritaan van Suriname”. Jurrel zegt dat door de liefde voor zijn medemens, Vismale tal van mensen in nood heeft geholpen maar ook anderen heeft beinvloed om daarbij een steentje bij te dragen.
Vismale vertelde zeer dankbaar te zijn voor alle hulp die de stichting heeft gehad, om dit huis te bouwen. Hij legt uit dat met behulp van de desbetreffende instanties de water- en elektriciteitsaansluiting ook binnen een mum van tijd heeft plaatsgevonden.

Financiële bijdrage

Gezien mevrouw Peiter niet kan werken en afhankelijk is van de sociale bijstand, heeft zij van Vismale en de burgervader Jurrel een financiele bijdrage gehad voor de komende periode. Vismale bedankt een ieder die een bijdrage heeft geleverd voor de totstandkoming van deze woning. Ook mevrouw Peiter is een ieder dankbaar die ervoor gezorgd heeft dat ze nu een goed onderkomen voor haar kinderen en zichzelf heeft.

Bekijk hier de indrukwekkende video erover:

Kijk ook naar de eerdere video’s:

[quads id=1]

[quads id=1]

Bron: Stichting 1 voor 12
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland