Twee mensen neergeschoten tijdens beroving in Paramaribo – politie Suriname

politie Paramaribo

Hierbij het uitgebreide politiebericht omtrent een brute beroving vandaag te Paramaribo. 2 mannen en een vrouw zijn overvallen door 4 gewapende criminelen.

[quads id=1]

De 2 mannen zijn neergeschoten. Intussen is een 29-jarige man aangehouden.. Bekijk het officiële bericht voor meer informatie.

rovers Paramaribo

Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) houdt vermoedelijke overvaller aan. De 29-jarige verdachte Saverio, S. is in de vroege ochtend van donderdag 16 mei door leden van RBTP op zijn woonadres aangehouden.
De politie van het Ressort Centrum kreeg hedenmorgen, donderdag 16 mei, de melding via het Command Center (CC) dat twee mannen en een vrouw op hun woonadres te Paramaribo waren overvallen en beroofd door vier gewapende en gemaskerde criminelen.

[quads id=1]

Voorts dat de twee mannen door de overvallers zijn neergeschoten. De gewonde slachtoffers bleken naderhand de 20-jarige J.S. en de 68-jarige A.K. te zijn.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de partner van J. S. een geluid hoorde komende vanuit de richting van de voordeur van hun woning. Zij liep naar voren om na te gaan wat er aan de hand was en op dat moment werd zij door vier criminelen overvallen in de woonkamer van het huis.

[quads id=1]

J.S. reageerde op dat gestommel afkomstig van de overrompeling. Toen hij door had wat er gebeurde, schoot hij zijn partner te hulp. Daarbij werd hij door een van de criminelen neergeschoten. J.S. werd geraakt aan zijn zitvlak.
De heer A.K. verscheen na J.S. ook in de woonkamer en werd ook overrompeld door de criminelen. Hij verzette zich tegen hun waarbij ook hij werd neergeschoten. A.K. werd in zijn buikstreek geraakt en verloor kort daarop het bewustzijn.

[quads id=1]

Uit de woning is een kluis weggenomen met daarin een groot geldbedrag in vreemde valuta. Nadat de overvallers de kluis in een auto hadden ingeladen, reden zij met hoge snelheid weg.
Met behulp van veilig gestelde camerabeelden en tactische opsporingsmethodes kwam een woonlocatie in beeld. Politieambtenaren van de RBTP deden de locatie aan en troffen de vluchtauto en Saverio, S. ter plaatse aan. Saverio is aangehouden ter voorgeleiding en de auto is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Vervolgens werd Saverio en het voertuig door de RBTP aan Recherche Paramaribo overgedragen.

[quads id=1]

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd Saverio hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. De twee gewonden zijn ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis.
Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland