Dappere minister Sergio Akiemboto uit Suriname vraagt vergiffenis aan zijn vrouw en het volk (video)

De beëdiging van vandaag was een bijzonder moment voor de regering en voor Suriname. Maar wat ook heel bijzonder was, was de eerlijkheid van de nieuwe minister Sergio Akiemboto.
[quads id=1]
Hij gaf toe dat hij zijn vrouw in het verleden had geslagen. En dat het 1 van de redenen was dat hij geen minister wilde worden. Maar hij vroeg (nogmaals) om vergiffenis. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video van zijn getuigenis. Veel mensen zijn trots op de minister, maar zijn vrouw verdient ook een pluimpje toch?
Minister van Suriname

[quads id=1]

Lees hier wat Starnieuws erover schrijft: President Desi Bouterse heeft zojuist vier ‘nieuwe’ ministers benoemd. Voor zijn belofte deed Sergio Akiemboto een opmerkelijke verklaring. Hij gaf aan dat hij na het antecedentenonderzoek voorafgaand aan zijn ministerschap de functie niet wilde aanvaarden. Reden daartoe was dat hij tien jaar geleden zijn huidige vrouw in een boze bui had geklapt.

[quads id=1]

Aangifte gedaan

Zijn vrouw had toen aangifte tegen hem gedaan en hij was door de politie opgeroepen. Akiemboto vertelde dat ze elkaar hebben vergeven en nadien zijn getrouwd. Ten overstaan van het publiek en het hele Surinaams volk vroeg Akiemboto zijn vrouw nogmaals om vergiffenis voor de fout die hij tien jaar geleden had gemaakt. Hij zei dat het belangrijk is dat eerlijkheid en transparantie prevaleren wil je als leider het Surinaams volk dienen. Akiemboto vertelde over het incident, omdat hij niet wil dat dat tegen hem wordt gebruikt in zijn nieuwe functie als minister.

Foto van Misi Yaba op Facebook

[quads id=1]

Tegen hem gebruikt worden

President van Suriname Desi Bouterse was duidelijk ingenomen met de daad die Akiemboto stelde. Hij vertelde dat Akiemboto de aangeboden ministersfunctie niet wilde aanvaarden op basis van het incident van tien jaar geleden. Het staatshoofd dankte de vrouw van Akiemboto en zijn geestelijke leiders dat die hem zover hebben gekregen om de functie toch te aanvaarden. Hij zei dat Akiemboto nogmaals heeft bewezen een rolmodel te zijn voor jongeren.

Bekijk hier de video erover:

[quads id=1]

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/52700

Bron: Starnieuws

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +5978966341 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland