Desi Bouterse, president van Suriname, heeft 4 nieuwe ministers beëdigd te Paramaribo (video’s)

Bouterse Suriname
De felicitaties aan de vier nieuwe ministers. Zojuist zijn ze beëdigd in Paramaribo door de president Desi Bouterse van Suriname.

[quads id=1]

Rabindre Parmessar, Sergio Akiemboto, Vidjay Chotkhan en Andre Misiekaba nemen vanaf vandaag het stokje over. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de live video van de happening. Hebben jullie nog tips voor ze?

[quads id=1]

Ministers Suriname

President Desire Delano Bouterse heeft de vier nieuwe ministers beëdigd. Het gaat om respectievelijk Rabindre Parmessar Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Sergio Akiemboto, Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Vidjay Chotkhan Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en Andre Misiekaba Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Volgens het staatshoofd zijn de nieuwe realiteit en de daarbij aan ons firmament verschijnende politieke contouren aanleiding om het regeerteam te wijzigen.

[quads id=1]

Dit om de nationale doelen te halen. President Bouterse bedankte de ex-ministers voor de geleverde bijdrage aan Suriname. In samenspraak met hen zal worden gekeken hoe zij elders het best kunnen worden ingezet, in het kader van het ontwikkelingsproces.

Kort voor de beëdiging vroeg de toen nog kandidaat-minister Akiemboto om een deel van zijn privé aangelegenheden te delen met de samenleving. Volgens hem wilde hij afzien van de ministerspost vanwege een onsmakelijke handeling 10 jaar terug. Hij zou in een boze bui zijn vrouw hebben geslagen die op haar beurt aangifte deed bij de politie. Echter is het niet zover gekomen dat hij werd voorgeleid. Bij het antecedentenonderzoek is deze kwestie op tafel gekomen.

[quads id=1]

Bouterse Suriname

Toen hij op grond hiervan wilde afzien van het ministersambt, werd hem geadviseerd het verleden geen grote rol te laten spelen in zijn nieuwe functie. Ten overstaan van de president, leden van de regering en de aanwezigen vroeg hij zijn wederhelft opnieuw vergiffenis voor deze fout uit het verleden. Liefde en respect voor de medemens en eerlijkheid en transparantie zijn kenmerken voor dienend leiderschap, zei de kersverse bewindsman.

[quads id=1]

President Bouterse wenste de nieuwe ministers veel succes toe en stond ook stil bij de kwestie uit het verleden van minister Akiemboto. Openheid en eerlijkheid zijn belangrijke zaken die jongeren uit dit voorbeeld kunnen meenemen. Het staatshoofd zei dat er werk aan de winkel is.

Bekijk hier de live video’s van de beëdiging:

Bron: De boodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland