Amanda gepakt met drugs in haar pruik op luchthaven Suriname – ze zegt dat ze bedreigd was

pruik Suriname
Het dragen van een pruik heeft meerdere voordelen. 1 ervan is dat je stiekem spullen eronder kunt vervoeren. Het lijkt een makkelijke plek om iets te verstoppen. Bijvoorbeeld drugs of geld.

[quads id=1]

Helaas viel Amanda door de mand op de luchthaven in Suriname. Ze werd gepakt met meer dan een kilo coke op haar hoofd. Wat zal ze het ‘zwaar’ hebben gehad. Of niet?
Luchthaven Suriname

Rechter gaat mee met advocaat. Rechter Lydia Ravenberg heeft de Guyanese Amanda B, die op 23 oktober op de luchthaven is betrapt met 1020 gram cocaïne in haar pruik, veroordeeld tot twaalf maanden celstraf waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. Zij legde haar een boete van SRD 2000 op te vervangen door twee maanden hechtenis. Amanda B komt op vrije voeten.

[quads id=1]

Drugs in pruik

Advocaat Therese Roos vroeg de strafeis te mitigeren. Tegen Amanda B was achttien maanden celstraf geëist, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van twee jaar en een boete van SRD 2000, subsidiair twee maanden hechtenis. Zij verklaarde dat haar was voorgehouden dat zij geld in haar pruik moest meenemen.

pruik Suriname
Voorbeeldfoto van DVR Movies
Geld in haar pruik

Toen de pruik voor haar was gezet, vermoedde zij dat het om drugs ging. Zij wilde niet weg, maar zij moest dat doen van twee mannen die haar bedreigden. De rechter vindt dat de dwang niet tot uitdrukking kwam op de zitting.

[quads id=1]

Zij zegt dat vanaf het moment dat de vrouw vermoedde dat het ging om drugs tot Zanderij zij de gelegenheid had hulp te zoeken maar zij deed dat niet. Volgens haar legde de vrouw tegenstrijdige verklaringen af over haar reis van Guyana naar Suriname en over het doel van haar komst in Suriname.

[quads id=1]

In een hotel gebleven

Amanda B verklaarde dat zij geen spullen en geld had toen zij in Suriname kwam. Twee mannen brachten haar naar een hotel waar zij twee dagen verbleef

Geschreven door TATJANA MUSKIET
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop Times krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland