Moeder uit Paramaribo vertelt over het verschrikkelijke verlies van haar kind

anoniem Paramaribo
Dit verhaal komt uit de FB groep Ladies Talk Suriname. De schrijfster is Carol Kom.
Moeder zijn is het mooiste dat er is. Maar je kind verliezen is het ergste dat er is. Had ik maar zus, had ik maar zo.
[quads id=1]
Kon ze het maar terugdraaien. De 37 Jarige Muriëll uit Paramaribo vertelt uitgebreid over haar grootste liefde en het grootste verdriet in haar leven. Haar ontmoeting met Dave. De dood van haar kind. Waarom heeft God haar een kind gegeven, terwijl hij wist dat hij haar weer van haar af zou pakken? Ze ‘vierde’ zondag Moederdag zonder kind en ook zonder man. Lees hier het hartverscheurende verhaal. Pak zakdoekjes erbij. Muriell is niet de enige moeder die zoiets mee heeft gemaakt. Wij wensen alle mama’s EN PAPA’S in de rouw heel veel sterkte. Een kind verliezen…dat zou eigenlijk nooit mogen gebeuren.

[quads id=1]

Tranen van een moeder

Ik ben Muriëll en ben 37 jaar oud. Als jong meisje heb ik altyd met jongens gespeeld. Ik voetbalde en leerde tydens het voetballen een jongen kennen. Hy speelde vaak wedstryden en omdat ik een grote voetbalfan was ging ik altyd met die jongens van de buurt en me broers mee. Op myn 18e verjaardag kwam hy samen met met zijn teamgenoten op feest.

Omdat ze zo druk waren en ze grappen maakte dat na eng vrouw verjari hadden myn ouders het heel gauw door. Is het je vriend Mur?? Ja ma zei ik want me broers wilden ook dat ik eerlijk moest zijn. Murtje of Mur zoals ze me noemde i naf spang nanga a mang if a mek wang grap nanga joe weh foming kiri. Ik was enigs meisje dus met my maakte ze geen grappen. Een week daarna ging ik voor het eerst alleen by hem thuis. Zyn ouders waren er niet dus we voelden ons man en vrouw in huis. Na enkele voetbal toris en gekkigheid belanden we in zijn kamer. Ik beefde van alle kanten maar moest die stoere meid blyven spelen. Kom naast me liggen no?? Ik keek hem aan en nam plaats naast hem.

Hy begon me by me borsten aan te raken en ik werd zenuwachtig. Het zou myn eerste keer worden maar had hem geen dag gevraagd als ik zyn eerste was. Mag ik vroeg hy? Ik knikte met me hoofd.

[quads id=1]

Hy maakte me knopen los. Trok me short van me lyf en me bloes en bh volgden vlak erachter. Ik zat vol zenuwen toen ik plotseling zijn vingers in mij poenie voelde. Relax Mur Relax, ik lachte maar die lach was een frede lafoe. Hy zoog over me hele lichaam en nam myn tepels in zyn mond. Hy greep me hand en zette het tussen zyn benen. Speel ermee no?? Ik begon ermee te spelen en deed alsof ik voor hem wilde kloppen. Terwyl hy zo me borsten zoog duwde hy me benen open en voor je dacht voelde ik iets branden..wacht eve Dave wacht. Je moet me juist niet stoppen anders gaat het pijner doen zolang we opnieuw starten, is goed zei ik en hy duwde verder. Je doet me pijn Dave het brand echt. Omhels me zei hy ik greep hem vast en hy duwde verder naar binnen. Achteraf moesten we erom lachen maar die dag was gewoon verschrikkelijk. Ik begon hevig te bloeden en meneer stopte toen wel. Je was dus echt nog maagd??? Ja!

anoniem Paramaribo

Hy keek me aan en zei je gaat me vrouw worden ik beloof dat ik ben de eerste en ga de enigste zyn die daar binnen klaar gaat komen. We hoorden een auto zyn ouders waren er. Me snel wegbrengen zou niet lukken want daarvoor waren we behoorlijk laat. Zyn ouders kwamen naar binnen terwyl ik snel naar de badkamer was gerend om me poenie te wassen. Soort meid i tja kong in a oso?? Me vriendin zei hy en met die woorden liep ik uit bad. Ik had ergere reacties verwacht maar zijn moeder zei: mooi meisje meh begi tang nanga a disi yere. We maakten kennis en die relatie werd serieus. Jaren gingen voorby en na myn studie mocht ik by Dave inwonen.

[quads id=1]

Dave hield abnormaal veel van me. We gingen overal en we deden alles samen. Ik kan me geen dag in die relatie herinneren waar ik last heb gehad van een ander meisje. Hy zei me altyd: Mur ik had mezelf belooft trouw te zyn aan die meid die ik ooit mocht ontmaagden en dat ben jij. Dave wilde graag een kind. Dat vroeg hy me vanaf ik 21 was. Hy zei me dat hy me nooit in de steek zou laten omdat hy dat echt wilde. Dave was trouwens degene die echt alles deed qua myn studie en levensonderhoud. Ik vertrouwde hem blind en ging vanaf toen ervoor. Het lukte ons maar nooit!!! Er was niets dat we hadden overgeslagen wat advies betreft. Na jaren proberen toen ik 27 jaar oud was gingen we naar de dokter. Geen complicaties klonk het. Maar als we beide geen complicaties hebben waarom lukt het dan niet?? We probeerde en probeerde en probeerde.

[quads id=1]

Soms als myn menstruatie even laat was kwam die smile al van blydschap maar dat veranderde al heel gauw in een teleurstelling. Elke keer wanneer men vroeg: wanneer komt die kleine voelde ik me kapot van binnen. Men heeft geen idee hoe die zin overkomt by mensen die zo zwaar proberen. Meestal weten ze niet hoeveel tranen en stress het je kost maar het enige dat ze willen weten is wanneer die kleine komt. En Dave zijn vrienden hadden het vooral sterk; eey mi mang oting a blood o kong of oting wang youth o kong foe long prey a bal? Hy lachte altyd maar het deed hem heel erg pijn. We gaven het niet op en bleven proberen tot dat we het maar zo hebben gelaten en onz focus daarop weg gezet hadden.

[quads id=1]

Op een dag tydens we aan het chillen waren voelde ik me plotseling onwel. Je moet niet meer drinken zei hy. Hy gaf me een soda en na het drinken gaf ik alles over. Kom na huis zei hy. Hy zette me in bad, droeg kleren voor me en zette me knus onder me deken. Nadat hy uit bad kwam, kwam hy naast me liggen. Ik vond hem stinken en nog voor ik hem van dat bed kon stoten gaf ik in bed over. Ben je zwanger vroeg hy?? Nee ik denk het niet klonk het. Weetje het zeker want me moeder zei me dat ze zoiets droomde. Ik wilde niet enthousiast doen dus zei nee man. Hy ruimde alles op en ik stapte weer in bed. Ik kon Dave zijn geur plotseling niet verdragen. Voor Dave was het zeker ik ben zwanger. Hy sprong die hele kamer rond en kwam me zomaar zoenen; Mur mi gadooo we gaan een baby krijgen. Hy rende naar beneden startte die auto en kwam terug met 5 zwangerschap testen. Gaan we morgen ochtend testen?? Is goed zei ik. Maar beloof me dat je even niet in me buurt komt het maakt me mislijk!

Bingoooooo eeeey mi vrouw deh namga bere saaaang. Hy kwam bewust in me buurt en voor je dacht gaf ik weer over. Braak voor papa zei hy, geef papa werk myn kind geef papa werk. En jaaa hor die ochtend waren alle 5 resultaten positief. Dave zei baby kom na stichting lobie. Daar getest en jawel het was positief. Kom we gaan echo maken. Niet zo vroeg Dave. Eeey soort niet zo vroeg kom echo maken. Alhoewel je een afspraak moest maken wist Dave ze te overtuigen en maakte we echo. Ja hoor ik was zwanger.

[quads id=1]

Dave sprong abnormaal in de ruimte. Babe kom nog een echo elders gaan maken?? Nee zei ik dave! Doe rustig! Fa so doe rustig eeey ik word vader hoor vader!!!!!!!!! Dave vertelde de hele familie je zou zweren dat dave lotto had gewonnen. Dave belde naar zijn baan, zyn vrienden en iedereen die in zijn hoofd kwam. Ik moest Dave echt tot rust brengen ondanks ik ook zo vrolijk was.

Eindelijk zwanger

Tydens myn zwangerschap behandelde dave me erger dan een koningin. Er mocht niets met my en die baby gebeuren. Alleen plassen, poepen voor me eten en drinken kon dave niet maar de rest werd alles gedaan. Als ik me even niet goed voelde moest ik naar ehbo, als ik even honger had kreeg van alles en nog wat. Dave bleeft niet eens 2sec langer na het werken zyn huis was her allerbelangrijkste op dat moment. Zelf myn baan moest ik laten omdat het volgens hem niet goed was voor die baby. By myn 6e maand ontdekte we dat het een meisje zou worden Dave was niet te houden, meneer zocht elke dag namen tot dat hy me een dagje zei ze gaat Angel heten want echt eng na mi engel. Vlak na myn 7e maand begon me bloeddruk te stygen. Ik werd gelijk opgenomen.

[quads id=1]

Ik piekerde niet en at ook niet te veel zout maar me bloeddruk bleef maar de top opzoeken. Ik begon te zwellen en raakte gegeven ogenblik in coma. Ze zouden dat kind eruit halen maar voor een operatie zowel persen was me bloeddruk even te hoog. Het ging zo mis dat me ouders en Dave opgeroepen werden.

Ze moesten kiezen

Goede dag zei die arts.
Ik heb u laten roepen omdat het helemaal verkeerd gaat. We kunnen maar 1 persoon redden dat kindje of die moeder. Waarvoor gaan jullie kiezen. Dave zijn wereld en van myn moeder storte in 1. Op dat moment was ik niet by dus myn familie mocht kiezen. Het was een hele zware beslissing die niemand wist te nemen.

God gaat ons helpen. Op dat moment werd de arts gebeld. Het gaat niet goed met dat kindje, der hartkloppingen werden minder. De arts snelde even ernaar toe en dave gilde het uit van verdriet. Ik weet niet welk gebed precies heeft geholpen maar na enkele dagen gelukte het Angel veilig uit me te krygen alleen ging het niet goed met haar.

[quads id=1]

Ik bleef nog in coma terwyl ik de nodige medicijnen kreeg maar by angel hadden we geen zekerheid. Ze kan elk moment gaan zei de arts maar Dave bestrafte die woorden elke keer. Naast zyn angel zat hij uren. Hy bad zoveel dat God volgens my geen ander keus had dan naar hem te luisteren. Ik was ontslagen na 2 weken maar Angel lag byna 2 maanden daar. Vanaf haar eerste dag thuis was ze papa’s verwend meisje. Ze sliep op, onder en by der vader om het zo uit te leggen. Hy deed alles. Zyn Princes baden, voeden kleden en sussen was zyn vaste routine. Zelf kleren kopen deed hy zelf.

Hij deed alles

Meneer vond dat hy een betere smaak had dus ik moest dat voor hem overlaten. Mi meisje moes weer lek wang diva no kong nanga deng dong krosie fi dja.

Toen Angel 1 werd had ze een abnormaal groot feestje. Dit had ze elk jaar tot haar laatste levens jaar nog. En je hoeft niet 2x te raden wie daar achter zat papa Dave. Je kan je dus voorstellen hoe Angel ook alles over had voor haar papa. Alles was papa. Ik leek soms lonely in dat huis. Angel zou nu eindelijk naar de leerschool gaan.

[quads id=1]

Tydens haar kleuterjaren heeft papa haar elke dag afgezet maar dit keertje kwam ik met het idee het anders te doen. Laten we een schoolbus nemen Dave. Hy was er zwaar tegen maar ik kon hem overhalen het toch te doen. Angel wilde het zelf ook omdat haar nichtjes en neefjes ook met de schoolbus gingen. We hadden als alle echte ouders de beste spullen gehaald. Angel hield van frozen dus al haar spullen waren van frozen.

1 oktober stond ze zo enthousiast als ze was niet op. Ik maakte haar wakker en ze zei: mama ik wil niet na school. Dave hoorde dat en zei dan mag je thuis blyven. Ik keek hem scheel aan en probeerde haar te overhalen waarom ze wel naar school moest. Ze wilde niet maar ik stond erop. Dave zei toen: moet papa je brengen? Ze zei ja en we brachten haar samen.

Ze wilde naar huis

Op school aangekomen wilde ze met ons mee na huis. Myn flink kind had echt geen zin en begon te huilen. Gaan jullie gerust zei de juf; papa papa papa kom me halen smeekte ze. Raar dat ze huilde tydens haar kleuter jaren heeft ze dat nooit gedaan. Dave raakte emotioneel en liep terug. Papa komt je straks halen dan gaan we naar maccie ja. Hy trooste haar nog even en we gingen weg. Rond 12u wilde hy der ophalen maar ik zei hem het niet te doen omdat ik der schoolbus al had gevraagd het te doen.

Mi beloof a ptjieng dat mo go tek eng Mur. Nee mang Dave dat mek Angel poor so i no sjie fa a leey tideh no mek a biging tek gwentie foe a schoolbus! Eeey lib mi mek mi tek mi ptjieng. If i tekking wo fasie hor Angel hoeft niet altyd der zin te krygen. Mek oe sdong daw luku fa ou saka uit a bus.

[quads id=1]

Ze was meteen dood

Dave ging op balkon zitten en zat te wachten op zijn meisje. Hy zag die bus aankomen en zijn aanstellerigheid steeg na boven; eeeeey mi princesssss!!! Die bus stopte voor de deur waar er een bushalte was. Die chauffeur parkeerde en dave liep de straat op om haar te ontvangen. Ik stond ik die deur opening en keek vol trots naar ze. Angel stapte uit de bus toen die chauffeur haar zei: sta ja meisie ik ga die deur dichtmaken. Hy trok die deur dicht maar omdat ze haar vader zag rende ze uit blydschap de straat over. Een auto die met zeer hoge snelheid aankwam en niet meer kon remmen schepte Angel en ze belande meters verder op straat OPSLAG DOOD!

[quads id=1]

Ik bleef in die deur opening staan omdat ik nog moest by komen. Dave was zo in shock dat hy in elkaar zakte. Iedereen rende de straat op. Die chauffeur die Angel had aangereden stapte uit die auto en zette zyn handen op zijn hoofd. Ik kan het nu na vertellen maar op dat moment was ik doof stom. Dave sloeg zijn hoofd tegen een steen terwyl me buurjongen hem van de grond haalde. Hy begon te vechten met me buurjongen en gilde gegeven ogenblik: Angelllllllll!!! Hy rende naar haar toe en tilde haar op. Hy schudde en schudde maar t enige dat uit Angel kwam was bloed. Haar kraaltjes vielen van der hoofd. En haar school tas rolde van haar lichaam.

Bel de dokter

Papa meisje papa meisje princes princes eeey oe bel skowtoe no oe bel ambulance, ze probeerde Angel uit zyn armen te halen maar hy liet geen moment los. Ik stond nog steeds in die deur opening omdat ik maar niet tot besef kon komen. Muriellll Muriellllllll breng water voor Angelll gilde Dave maar ik kon geen stap voor achteruit maken. De straat werd drukker met huilende en bemoeizuchtige mensen, de politie kwam en Dave moest plek maken. Ze moesten versterking vragen om Angel uit Dave zijn handen te halen.

[quads id=1]

Angel was voor hem nog in leven alleen moest de dokter snel komen. Peh a mapangpang datra deh??? Oe bel a koulo datra!!!!! Gilde hy!! Die arts kwam maar Dave weigerde Angel af te staan. De arts deed wat hy moest doen en zei: ze is er niet meer. Dave liet angel los en greep naar die arts. Als die agenten niet snel waren had hy hem dood gewurgd. Terwyl ze hem tot rust brachten viel hy flauw. Ik zag alles gebeuren maar kon nog steeds geen stap maken. Ze legde dave aan de kant en zijn mensen probeerde hem by zinnen te brengen. De weg werd afgesloten en er kwam een lijkenwagen.

Me moeder en broers riepen me maar een stap maken kwam maar niet. Ik bleef vooruit kijken toen ik een lijkenwagen zag komen. Het moment ze Angel optilde en in die auto stootte snelde ik naar buiten en precies toen ik die deur van die auto wilde tegenhouden greep me broer me vast. Muriel muriel muriel kies i sreefie kies i sreefie mi sab dat a hatie maar kies i sreefie. Ik begon te gillen, ik zag bloed op straat een auto met een kapotte ruit, ik trok aan me haar, ik trok aan me kleren, ik gilde en sloeg op een paal die langs de straat stond. Dave kwam by en rende op die schoolbuschauffeur af die agenten hielden hem tegen en alleen om hem rustig te krijgen sloegen ze hem in de boeien. Hy bleef te keer gaan en kreeg krabben van die boei. Terwyl ik constant flauw viel kregen dave en ik gegeven ogenblik kalmering prikjes.

[quads id=1]

We kregen prikjes

We zyn niet naar lijkenhuis gegaan voor die dag omdat we constant kalmering prikjes kregen, myn zwageres was zuster dus ze hield ons onder controle. Myn familie en schoonfamilie gingen ernaar toe en we bleven half by zinne in bed. In de ochtend schrok dave wakker.. eey wiki angel skoro skoro. Ik keek hem aan en begon te huilen angel is dood zei ik. Met die woorden djapte hy me van dat bed; no taki ka foe mi meisje yere. Zijn mensen hoorde dat en ze snelde naar de kamer. Dave onder controle krijgen was veel zwaarder dan we gedacht hadden hy weigerde te accepteren dat Angel er niet meer was. Als moeder was ik in tegendeel op 1 of ander manier sterk. Ik kon gewoon niet huilen hoe graag ik het ook wilde. Alles leek dood van binnen. Ik zat en was gezonken in gedachten.

[quads id=1]

Die ochtend toen we afscheid moesten nemen. Zaten we met z,n allen vol zenuwen te wachten om opgeroepen te worden om naar binnen te gaan. Die deur ging open die broeder zei: i mag krey maar no mek i watra ai fadong tap a meisje en no mek i sreef fadong tap a grong. Dave hield me vast want we waren niet de eerste en we liepen naar binnen. We kwamen dichterby die deur toen we Angel op een blad zagen. Neus gepropt, kaken gebonden en gewikkeld in een doek. Eeeeeeeeeeeeeeeeeey gilde Dave. Mi gadooooooo eeeeeeeey mi meisje!!!!! Angel Angel Angel en hy schudde haar. Die broeders probeerde hem te kalmeren maar het lukte niet! Ze brachten hem even baar buiten en toen stonden we daar. Wie is die moeder?? Kijk der daar. Zodra iedereen is gegaan mag je apart afscheid nemen. Jij en die vader je kan buiten wachten. Zyn en broers en zusters??? Nee! Opdat moment kwam ik tot besef dat ik jaren gewerkt heb voor 1 kind en nu ligt ze hier bestaat God wel???? Ziet God dit wel????? Hoe werkt God zo?????? T enige dat in me hoofd kwam op dat moment was F*ck God!!!!

[quads id=1]

Boos op God

Het moment was er Dave en ik Stonden voor haar lijkje. Oe tak nanga eng en prey nanga eng lek fa oe beng tak eng prey nanga eng lek die a beng deh na libi. Dus dat moment he ai boooiiii dat moment wens ik geen enkel moeder toe!!!!!! Ik zette me hand op Angel en ze was ijs koud. Angel fluisterde ik Angel?? Poekie poekie zoals ik der soms noemde papa’s meisje zei ik en er rolde tranen over me wangen. No mek a watra fadong tap a meisje zei die broeder.

Angel mamie en toen begon Dave Angelllllllllllllllllll Angellllllllllllll eeeeey mi Gadoooo ai boi Gadoooo Gadoooooooooo Gadooo na echt mi ptjieng meisje dede???? Angelllllll Angellllll eeey Angel je kan papa niet hier latennnnn.. die broeder zette zijn handen op de schouders van Dave en hy zei: broeder broeder mi princes no beng wang go na skoro a ptjieng krey na ni bo go tekking maar a ma no beng wanie op dat moment keerde hy zich om en keek naar me. Ik had dit niet zien aankomen maar hy gilde: na joe kir mi mapangpang meisje na joe ai Muriel na Joe. Nee meneer dat gaan we niet zeggen no wang ma ney kir eng ptjieng.. aaaiiiii na joe kiring a no beng wang go ma toch i sen eng mi bo go tekking i no beng wanie saideh joe no dede dai lib eng???? Betre mi beng teken gi mek i dede want now toch i kiring!!!

Hij wilde me wurgen

Hy greep me in me hals maar met behulp van die lijkenwassers kon erger voorkomen worden. Dave wilde niets horen niets niets niets en sloeg alles daar. Het heeft een tydje geduurd voordat ze goed konden afsluiten. We keerden na alles terug naar huis maar Dave wilde niets van me weten.

En toen die zware dag.

[quads id=1]

In een mooie rose jurk lag ze daar.
Drukte van jewelste en een super mooie dienst in Paramaribo. Laat de kinderen tot my komen en verhinder ze niet klonk het. Ik was by maar me verstand was in die kamer en dat moment toen dave zei dat het myn schuld was. Had ik maar naar Dave en Angel geluisterd had ik me kind nu nog. Ik voelde my een super slechte moeder. Me kind wilde niet naar school zeker voelde ze de dood aankomen, me kind wilde dat der vader der moest halen maar ik wilde niet. Hoe kon me moedergevoel niet werken??? Waar was myn moeder gevoel??? Zeker wilde God me daarom geen kinderen geven want hy weet dat ik geen moedergevoel heb. Waarom moest het zo??? Kon het niet anders?? waarom moest ik alles zien gebeuren??? Waarom speciaal angel.

Op haar verjaardag

Angel zou vandaag 7 worden en hier zitten we in een aula. Angel zou een frozenparty hebben en daar lag ze in baar frozenjurk. God waarom heeft u me een kind gegeven terwyl u wist dat u haar zo zou nemen???? En terwyl dat alles door me hoofd schoot hoorde ik:

Kom hoor de stem van uw heiland
Kom hoor de stem van uw heiland
Luister luister hy roept en hy wacht reeds zolang. ( dit lied zingen ze wanneer ze degene komen halen om naar dat gat te begeleiden)

Ik keek op en zag die mannen in hun zwarte pak onze kant op komen. Ik begon te beven en te beven. Me lichaam trilde van alle kanten. Dave sloeg zo hard hy kon op haar kist en tegen die banken. Het heeft man en macht gekost om hem tot rust te brengen. Oe loes mi oe loes mi oe loes mi nanga mapangpang. Angelllll Gilde ik terwyl ik zag hoe ze met haar uit die aula liepen. Angel angel en weg was ik, bewusteloos. Ik kwam voor 30 sec by en viel weer weg. Ik heb niet gezien waar ze me kind hebben begraven en Dave hadden ze ondertussen weg gebracht.

[quads id=1]

Ik viel steeds flauw

Thuis aankomen zeiden ze me is het beste even niet in Dave zijn buurt te komen. Omdat hy echt niet zichzelf was en bleef herhalen dat ik angel vermoord heb. Hy sloeg alles kapot tot dat ze hem weer moesten prikken. Ik nam kleren en ging naar me moeder.

Hier zit ik nu moederdag te vieren terwyl myn kind er niet eens meer is. Ben ik wel een moeder??? Was ik dat trouwens??? Verdien ik het wel om een moeder genoemd te worden??? Deze vragen zullen forever onbeantwoord blyven. Maar hier zit ik kindloos en manloos. Met dave is het niet meer goed gekomen. Vanaf die dag is hy patiënt geworden van pcs.

Hij is ziek geworden

Hy weigert het te accepteren waardoor ze gedwongen waren hem elke dag tot rust te brengen. Hy is nu helemaal suf en het enige dat hem in vrolijk maakt is die foto van angel waarmee hy dag en nacht loopt. Kijk me meisje kyk me angel zegt hy wanneer je hem gaat zien, der moeder heeft der dood gemaakt zegt hy spontaan en daarna begint hy te huilen. Ik heb persoonlijk na maanden die moed by elkaar gezet om naar haar graf te gaan. Ik heb het uitgehuild en sorry gezegd. Had ik maar geluisterd was ze er nog. Het enige dat ik kon zeggen is sorry en dat ze over haar vader moet waken.

[quads id=1]

Men zegt de tyd geneest alles maar deze wond droogt nooit meer!

Middels dit verhaal wil ik alle mama’s die een kindje verloren hebben op welke wyze dan ook heel veel sterkte toewensen. Zoek de schuld niet by jezelf wat de rede ook mag zyn maar wees God dankbaar dat je een kind in je leven mocht hebben. Je bent en blyft een moeder misschien niet van een kindje op aarde maar van een engel in de hemel.

Fijne belated moederdag❤

Dit verhaal komt uit de FB groep Ladies Talk Suriname. De schrijfster is Carol Kom.

. We wilden het toch graag met jullie delen ivm Moederdag. Het betreft namelijk een duidelijke boodschap.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig