Bijna 500 kilo coke uit Suriname onderschept in Frankrijk – 40 miljoen euro geschatte waarde (video)

drugs Suriname
En het houdt maar niet op. Er is wederom een enorme partij drugs onderschept. Uit Suriname. De drugs zat in een Bananencontainer uit Suriname

[quads id=1]

Het betreft een partij van bijna 500 kilo. Bekijk het bericht oor meer informatie en kijk ook naar de video
Drugs Suriname

De douaniers van het Franse Duinkerke hebben in de gemeente Loon-Plage 492 kilo cocaïne in beslag genomen, die verborgen zat in de metalen vloer van een bananencontainer uit Suriname. Dat kondigde het ministerie van Overheidsmaatregelen en Overheidsrekeningen aan.

[quads id=1]

De vondst dateert al van eind april, maar werd nu pas bekendgemaakt. “Dit is de grootste cocaïnevangst die de Franse douane sinds begin 2019 deed”, zei minister Gérald Darmanin in een verklaring. “De waarde van deze drugs wordt geschat op meer dan 40 miljoen euro op de illegale markt van de verkoop van verdovende middelen”, zei hij.

drugs Suriname
Foto van Marc Fievet dans INFOS

[quads id=1]

Douane-officieren deden de inbeslagname tijdens de inspectie van een container met bananen die uit Suriname kwam via Pointe-à-Pitre. Volgens het ministerie werd de drugs gevonden nadat de metalen vloer werd opengesneden met een cirkelzaag, en opgetild met een vorkhefwagen.

De gerechtelijke instanties van Rijsel zullen een onderzoek voeren naar de feiten.

Bekijk hier een video ervan:

Klik hier om nog een video te bekijken

Bron: HLN.be
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland