Slachtoffer loopt zwaar letsel op na aanrijding met politie agent onder invloed te Kwatta Paramaribo

politie Paramaribo
Agent Rodney reed iemand aan op de Kwattaweg te Paramaribo. De persoon liep zwaar letsel op.

[quads id=1]

Hoewel de politieman ten tijde van de aanrijding onder invloed was, zegt hij dat het niet zijn schuld was. Bekijk het bericht om te lezen wat er is gezegd. Zou hij langer de gevangenis in moeten?
Politie Paramaribo

Politieman veroordeeld. Rodney B., een politieagent is donderdag door kantonrechter Duncan Nanhoe veroordeeld. Deze politieman heeft op 7 oktober 2018 een aanrijding veroorzaakt te Paramaribo, waarbij het slachtoffer zwaar lichamelijke letsels opliep.

[quads id=1]

Kwattaweg Paramaribo

De politieman verkeerde ten tijde van de aanrijding onder invloed en werd op diezelfde dag in verzekering gesteld. Op 14 maart had officier van justitie Nirmala Maikoe een straf geëist van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, een proeftijd van 2 jaar en een geldboete van SRD 150.
Volgens de politieman is de aanrijding niet aan zijn schuld te wijten. Advocaat Chandra Algoe pleitte voor vrijspraak. Zij gaf aan dat haar cliënt niet als veroorzaker kan worden aangemerkt.

[quads id=1]

Fietser aangereden

De fietser was plotseling naar rechts uitgeweken en was zodoende op de rijhelft van de autobestuurder terechtgekomen, met als gevolg dat de politieman de fietser van achteren had aangereden. Deze aanrijding vond plaats op de Kwattaweg te Paramaribo. De advocaat haalde de situatie van de straat aan. Het betreft in deze een smalle verharde weg.

[quads id=1]

In voorarrest

De rechter ging mee met de advocaat en veroordeelde de politieman tot een celstraf gelijk aan de tijd doorgebracht in voorarrest.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland