Directeur van SWM Suriname betaalt crematie 3-jarige Jashwier – brand Paramaribo (video’s)

brand Paramaribo
“Door de grote vlammenzee, kon ik hem niet zien” Dat zegt Mama Priya Harkhoe-Roeplal. Haar 3-jarige Jashwier kon niet gered worden na de vreselijke brand in Paramaribo.

[quads id=1]

Ze zijn alles kwijt geraakt. Het gezin klopte aan bij Stichting 1 voor 12 Suriname voor hulp. Van Marlon Oosterling, directeur van de SWM heeft ze inmiddels al een groot bedrag (uit EIGEN zak) ontvangen waarmee ze de crematie gaat kunnen betalen. Ook Louis Vismale gaat diep in zijn zak om de familie bij te staan. Thank you <3 Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video’s.

[quads id=1]

Brand Paramaribo

Marlon Oosterling bekostigt crematie 3-jarige Harkhoe uit Paramaribo.  Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), bekostigt op eigen titel de crematie van de 3-jarige Jashwier Harkhoe, die 7 mei bij een brand in Paramaribo om het leven kwam. Ook heeft Oosterling de familie een toezegging gedaan voor een perceel, dat reeds ready staat.

Alles kwijt

Het gezin Harkhoe dat alles bij de brand mei heeft verloren aan de Hajariweg, heeft stichting 1 voor 12 Suriname aangedaan om hulp te zoeken voor haar situatie. Met tussenkomst van de stichting werd Oosterling bereid gevonden om deze familie een handje te helpen. De moeder van het overleden jongetje, Priya Harkhoe-Roeplal, heeft de crematiekosten die gedoneerd zijn door Oosterling, al in ontvangst mogen nemen.

[quads id=1]

Ook een dochtertje

De vrouw die ook moeder is van een tienjarige dochter, zegt alles kwijt te hebben geraakt bij de brand. “Mijn grootste verlies is mijn zoontje. Door die vlammenzee en rookontwikkeling kon ik hem niet meer zien, ik kon hem niet redden”. Ook de vader is niet te spreken over het verlies van hun zoontje. De vader vertelt dat hun kleren, geld en zelf een auto verloren is gegaan bij de brand. Het gezin dat nu dakloos is, vraagt zowel de gemeenschap als de regering om hulp.’

Bekijk hier de video van het gezin in gesprek met 1 voor 12

[quads id=1]

Dakloos

De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, heeft deze familie intussen geholpen met voedingsmiddelen en uit eigen zak een financiële bijdrage overhandigd aan de moeder.

brand ParamariboVismale vindt dat de gezinsleden begeleid worden. Hij heeft aangeven zich ook sterk te zullen maken om de familie uit Paramaribo te blijven ondersteunen. In dat kader doet hij een beroep op eenieder om de stichting te ondersteunen, zodat er ook een huis voor dit gezin gebouwd kan worden op het perceel dat Oosterling heeft toegezegd.

Video’s

Bekijk hieronder twee nieuwe video’s over de brand:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland