Dokter Morpurgo uit Paramaribo schrijft boek over de gezondheid van de kinderen in Suriname

dokter Paramaribo
Dokter Morpurgo. Wie kent haar niet? Ze noemen haar ook wel 1 van de beste kinderartsen van Paramaribo. Maar ze doet nog meer: Schrijven.

[quads id=1]

Ze heeft onlangs een boek geschreven omtrent de gezondheid van kinderen in Suriname. Bekijk het bericht voor meer informatie. De minister van onderwijs heeft gezegd dat dit boek ook onderdeel gaat worden van het basisonderwijs in Suriname. Geweldig want we moeten echt investeren in onze jeugd. Zij zijn nu eenmaal onze toekomst dus ze moeten gezond zijn en blijven. Goed initiatief toch? Wellicht kunnen wij als ouders ook veel leren hiervan? Is jouw kind gezond? Wat doe jij om je kind gezond te houden?
Dokter uit Paramaribo

[quads id=1]

Promotie gezonde levensstijl onder kinderen. De schrijver Frederika Morpurgo, heeft het boek “Hoe blijf ik gezond?”, overhandigd aan minister Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Denise Doelwijt, Natalie Goedschalk – Heerenveen en Jenny Ashruf-Tjon Jaw Chong hebben ook meegewerkt aan de samenstelling van het boek. De organisatie Soroptimist International Club Paramaribo is de uitgever.

[quads id=1]

Minister van Suriname

De minister heeft toegezegd dit boek te incorporeren in het curriculum van leerjaar 7 en 8 van de basisschool. Het boek belicht alle aspecten van een gezonde levensstijl.

dokter ParamariboMinister Ferrier is blij met het initiatief van de serviceclub, omdat ze uit ervaring weet dat de jeugd nog teveel ongezonde voeding consumeert. Het is dus heel belangrijk de kinderen bewust te maken van de negatieve gevolgen hiervan op hun gezondheid.

Soroptimist International Club Paramaribo

“Hoe blijf ik Gezond?” zal samen met de ondersteuning van Basic Life Skills and Education, BSLE, worden opgenomen in het vakkenpakket. Om hieraan invulling te geven zijn er reeds stappen ondernomen. Er is reeds een pilotproject voor schoolontbijt gestart te Sunnypoint en Latourproject. Dit als ondersteuning van het project ‘Gezonde Schoolvoeding’

[quads id=1]

Dit boek is tot stand gekomen door een landelijk schoolonderzoek naar de gezondheid van 6172 kinderen, van leerjaar 7 en 8 van de lagere scholen. Het onderzoek werd gedaan tussen 2013 en 2017. De Soroptimist Paramaribo verrichte dit in samenwerking met Mylab, de Medische Faculteit van de Anton de Kom universiteit en het Bureau Openbare Gezondheidszorg. Uit het resultaat bleek dat meer dan een kwart van de onderzochte kinderen boven het gewenste gewicht zijn en slechts 38% van hen buiten speelt.

Bron: De boodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland