Agressieve politie agenten trekken wapens tijdens potje voetbal in Paramaribo (video)

Politie Suriname Paramaribo
Ai boi, wat een agressiviteit weer. Velen hebben de video’s gezien van de politieagenten die tekeer zijn gegaan tijden een potje voetbal te Uitvlugt in Paramaribo

[quads id=1]

Maar wat is er gebeurd? Vrouw klapt politie? Politie mishandelt vrouw? Man dreigt met houwer? Op de video is in ieder geval te zien dat mensen zich behoorlijk hebben misdragen. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de video. Is dit hoe onze agenten zich gedragen in Suriname?
Uitvlugt te Paramaribo

Sportende politieagenten gaan hun boekje te buiten in Paramaribo. De politie van Uitvlugt te Paramaribo kreeg donderdag 25 april omstreeks 22.45 uur een melding van een vechtpartij aan de Ramsoedhweg. In eerste instantie werd een melding doorgegeven dat politiemannen, die aan het voetballen waren op het veld van Randjiet Boys, aangevallen zijn door een buurtbewoner en dat een agent verwondingen zou hebben opgelopen.

[quads id=1]

Politie Suriname

De politie is naar het adres getogen en trof de groep aan. Het ging om politiemannen, militairen en burgers die aan het voetvallen waren. Tijdens het voetballen is de voetbal enkele keren op het erf van de familie Ramsoedh terechtgekomen. Volgens KPS-hoofdvoorlichter Humphrey Naarden zijn er twee huizen op één erf.

Zonder toestemming

Een militair is de eerste keer de bal gaan halen. Hij had toestemming van de bewoner van het eerste pand. Toen de militair eenmaal op het erf was om de bal te halen, kwam de eigenaar van de tweede woning tevoorschijn en sprak de sporter aan. Hij wilde niemand op zijn erf zien. Kort daarna ging de bal weer op het erf van de buurman, waarna de sporters zonder toestemming de bal zijn gaan halen en daar liep de zaak uit de hand.

[quads id=1]

Liep uit de hand

Momenteel circuleren beelden op social media over dit incident. Het gedrag van de politie c.q. de militair is absoluut niet goed te keuren, zegt een politie-inspecteur aan Dagblad Suriname. De korpsleiding kan niet optreden tegen deze agenten die rotzooi schoppen, omdat de bond de mond van de leiding heeft dichtgesnoerd, merkt deze inspecteur op.

Mond dichtgesnoerd

Op de beelden is te zien hoe een man, vermoedelijk een agent, met zijn wapen het gezin uitjouwt. De vrouw des huizes hield de mannen voor om rustig te blijven en niet te vechten met haar zoon.

[quads id=1]

“Hij is een kleine jongen”, zegt de moeder. Een van de mannen schreeuwde ‘hou je bek’ en daarbij zijn er vulgaire termen over en weer gebezigd. De sporters beweren dat de heer des huizes met een houwer de groep zou hebben bedreigd.

Met een houwer

Echter is er geen houwer te zien in die video, maar wel vuistvuurwapens. “Te rover ai kong no bel skowtu yere vrouw”, aldus een van de gewapende mannen. Naarden zegt dat de vrouw des huizes een politieman zou hebben geslagen en op zijn beurt heeft de agent de vrouw teruggeslagen.

Mishandeld door de politie?

Dit gedeelte is niet te zien op de beelden. De vrouw heeft een kapotte stoel voor de politie van Uitvlugt gebracht. Zij is mishandeld door de politie.

[quads id=1]

Hoe geloofwaardig is de verklaring van de politie? vraagt een buurtbewoner zich af. De politie heeft alleen onjuiste zaken verklaard, zegt de buurtbewoner van Uitvlugt Paramaribo. Ook wordt er gezegd dat de sporters onder invloed verkeerden.

Politie ParamariboGeen commentaar

Naarden heeft hierop geen commentaar gegeven. Dagblad Suriname probeerde de familie te bereiken, echter was zij niet bereikbaar voor commentaar. De politie van Uitvlugt Paramaribo heeft het echtpaar overgebracht naar het bureau. De man werd in verzekering gesteld en de vrouw werd heengezonden.

[quads id=1]

Aangehouden en weer vrijgelaten

Later op de dag werd de man ook in vrijheid gesteld nadat de beelden op social media werden gepost. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De politie van Uitvlugt heeft de zaak overgedragen aan OPZ.

Bekijk hier 1 van de video ervan. Let op het bevat heel veel krachttermen. Houdt u daar rekening mee:

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland