Ook mijn moeder is onnodig dood gegaan in een ziekenhuis te Paramaribo – Ze moest eigenlijk nog leven

ziekenhuis Paramaribo
Anjali wil ook het verschrikkelijke en emotionele verhaal van haar overleden moeder met ons delen. Ze vindt dat ze slecht behandeld is in het ziekenhuis te Paramaribo.

[quads id=1]

Ze had niet zo hoeven te lijden. Ook zegt ze dat haar moeder eigenlijk nog zou leven als de artsen het anders aangepakt zouden hebben. Ze heeft hier nog elke dag verdriet van. Ze reageert op het verhaal van Aruna. Die vertelde ons afgelopen week over de slechte behandeling die haar moeder heeft gehad in een ziekenhuis in Suriname.

[quads id=1]

Ziekenhuis Paramaribo

Mijn moeder is overleden overleden in een ziekenhuis in Paramaribo. Mijn moeder zou nog moeten leven.

Beste Aruna, voordat ik begin wens ik jou en jou familie heel veel sterkte. Ik heb het zelfde meegemaakt bij mijn moeder in het ziekenhuis in Paramaribo. Mijn moeder had zo wat een zwak hart, maar 1 nier werkte. Ze gebruikte bloedverdunner enz enz..

Van Paramaribo naar Nederland

In maart vorig jaar ben ik met onze moeder naar Nederland gegaan voor een gehele check up omdat mijn moeder niet veel sprak, afwezig was en haar gezicht was opgezet. Ook haar ademhaling was anders dan normaal.

In Nederland aangekomen werd ze na een week kortademig en haar ademhaling was heel vreemd. Wij hebben 112 gebeld en ze werd door de ambulance opgehaald. Er was zelfs een traumahelikopter onderweg, maar die werd weer teruggestuurd omdat het niet nodig was. Het ambulance personeel kon het wel aan. Mijn moeder had bijna 2 weken in het ziekenhuis in Nederland gelegen. Daarna hadden wij onze oude moeder terug die veel sprak enz enz.

[quads id=1]

2 weken in het ziekenhuis in Nederland

Wij waren super blij natuurlijk. Ze kon weer alles zelfstandig doen Ze is 6 maanden in Nederland gebleven en daarna ben ik samen met mijn moeder terug naar Paramaribo gegaan.

Ook toen ging het goed totdat ze van haar bed viel en een gebroken heup had. Het duurde weken voordat ze de  heupoperatie kon doen. Na de operatie ging het weer. De fysio kwam thuis om haar te helpen.

[quads id=1]

Terug naar Paramaribo

Dus het ging goed totdat ze een nieuwe dosering bloedverdunners kreeg. Ze kreeg 3 Mg i.p.v. 1 Mg. Na een paar dagen kreeg ze een beetje bloed in haar ontlasting en toen ook uit haar mond. Dat betekent dat ze dus ook inwendig bloedingen had gekregen.

Sindsdien ging het mis. Ze moest met spoed opgenomen worden maar er waren geen lege bed in de ziekenhuizen in Paramaribo. Dus we hebben heel de dag daar met mijn zieke moeder zitten wachten. Ze werd uiteindelijk opgenomen. Ze werd meteen geprikt. Maar omdat mijn moeder die hoge dosering kreeg spoort haar bloed alle kanten op.  Daar lag ze dan. Helemaal onder het bloed. Ook haar bed was helemaal rood.

Geen lege bedden

Ze had veel bloed verloren. Dus toen had ze een nieuw probleem: bloed tekort. Dan denk je natuurlijk dat het logisch is dat ze daarna bloed toegediend krijgt toch? Er werd niets aan ons verteld. Na een week mocht ze weer naar huis. Ook al was ze zo zwak. Ik vond dat echt niet normaal. Maar zodra ik iets zei erover, kreeg ik te horen dat zij het beter weten.

[quads id=1]

ziekenhuis Paramaribo
Voorbeeldfoto van Shutterstock
Ziekenhuis in en uit

Mijn moeder ging sindsdien steeds naar ziekenhuis. Dan werd ze opgenomen en na een week werd ze weer naar huis gestuurd. Dit bleef maar zo door gaan. Vorige maand rond 20:30 in de avond ben ik met moeder naar de EHBO in het ziekenhuis in Paramaribo gegaan. Daar kreeg ik te horen dat ze weer met spoed opgenomen moest worden. Maar de volgende dag zou pas een bed leeg komen.

[quads id=1]

Geen bedden vrij

Het was hartverscheurend en abnormaal om zolang te wachten met mijn moeder die met spoed opgenomen moest worden. Eindelijk opgenomen kreeg ze haar infuus enz enz.. Helaas, diezelfde avond rond 22:25 kwam mijn moeder te overlijden. Dit omdat mijn moeder geen bloed toegediend had gekregen! Dus ik ben zo verdrietig en boos. Dus je gaat naar het ziekenhuis in Paramaribo. Niet om dood te gaan toch, als het niet hoeft?

Geen bloed gekregen

Maar daar wordt je mishandeld en vermoord. Mijn moeder was verder gezond ze had alleen bloed nodig. Mijn moeder had overal blauwe plekken. Ook op haar armen blauwe plekken. Kijk naar de foto:

[quads id=1]

moeder Paramaribo
Zo zag de arm van mijn moeder eruit

Dus Aruna, ik begrijp jouw pijn en woede. Dit alles maakt het verwerken nog moeilijker. Ik zit ook vol met woede en vraagtekens. Ik heb een trauma opgelopen.

Hulp zoeken

Mijn advies is om professionele hulp te zoeken alleen weet ik niet of je in Suriname iets eraan zult hebben want ze zijn bijna allemaal 1 pot nat. Die artsen zijn vergeten dat ze ook oud zullen worden. Reageer aub op mijn reactie. Misschien kan dat via Denice van FamilieNieuws Suriname. Misschien kunnen we dan verder erover praten. Ik wens je heel veel sterkte..

Mvg, Anjali in Paramaribo

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van Anjali over een ziekenhuis in Paramaribo gepubliceerd. Dit is haar mening en haar eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Dank u wel. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen

Gerelateerde berichten:

[quads id=1]

Mijn moeder is dood – ze heeft vreselijk geleden in het ziekenhuis in Suriname

Mijn zoon zijn arm is gebroken na een aanrijding in Paramaribo – Ik heb geen steun gekregen van politie Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig