Alleenstaande moeder heeft 44 kinderen van 1 man – Afrika (foto’s en video’s)

moeder kinderen Afrika
Kinderen krijgen is niet voor een ieder weggelegd. En als mensen wel kinderen hebben dan houden ze het tegenwoordig bij maximaal 4. In de westerse wereld zelfs bij 2.
Maar Mariam heeft 44 kinderen gekregen. Ze begon al op haar 13de. 44 kinderen van 1 man. Maar die man die kon het niet meer aan. Bekijk het bericht om haar verhaal (te lezen) en kijk ook naar de foto’s en nieuwe video’s. Zoveel kinderen? Is het een zegen of toch stiekem een vloek?
Mariam uit Afrika

De 39-jarige Mariam Nabatanzi uit Oeganda in Afrika heeft maar liefst 44 kinderen op de wereld gezet van dezelfde man. Mariam voedt de kinderen alleen op, omdat de vader drie jaar geleden is vertrokken.

Vruchtbaarste vrouw

Ze wordt ook wel de meest vruchtbare vrouw van Oeganda genoemd. Ze beviel drie keer van een vierling, vier keer van een drieling en zes keer van een tweeling. Van de 44 zijn er zes kinderen overleden, waardoor zij nu nog 38 kinderen heeft.

Uitgehuwelijkt

Mariam Nabatanzi werd op 12-jarige leeftijd in Oeganda uitgehuwelijkt aan een 40-jarige man. Het jaar daarop kreeg zij haar eerste tweeling. Haar man was nooit aanwezig. “Hij was er zelfs niet om zijn eigen kroost een naam te geven. Dat gebeurde per telefoon”, vertelt Nabatanzi.

Als hij al naar huis kwam, dan kwam hij in de nacht, zodat hij zijn kinderen niet onder ogen hoefde te komen. Hij kon het gewoon niet aan. “Ik was dertien jaar toen ik de laatste keer een glimp van hem opgevangen heb”, zegt de oudste zoon Charles.

Mariam kreeg na haar eerste zwangerschap te horen van een arts dat zij geen anticonceptie mocht gebruiken, vanwege haar ongewoon grote eierstokken. Dit zou gezondheidsproblemen met zich mee kunnen brengen. Ze heeft teveel eicellen en moest de natuur haar gang laten gaan. Als de eicellen zich bleven opstapelen, kon zij volgens de arts haar eigen leven hiermee op het spel zetten.

Een maand in coma

“Ik moest dus blijven kweken, anders zou ik sterven”, stelt Nabatanzi. “Ik heb wel even een spiraaltje geprobeerd, maar ik werd zo ziek dat ik een maand in coma belandde.”

Het hele gezin woont verdeelt over vier kleine huisjes tussen de koffievelden in Afrika. Sommige kinderen slapen op metalen stapelbedden en anderen op de grond.

Hard werken voor de kinderen

Mariam werkt hard om haar gezin te onderhouden. Zo verkoopt ze bijvoorbeeld gin en geneeskrachtige kruiden.

Bekijk hier de foto’s  video’s over Mariam:

Lees hier meer over de moeder en haar kinderen:

Eerdere berichten: