Mijn zoon zijn arm is gebroken na een aanrijding in Paramaribo – Ik heb geen steun gekregen van politie Suriname

politie Paramaribo
Staan sommige mensen boven de wet in Suriname? Hoeven mensen met een bepaalde functie of naam zich niet te houden aan regels? Mevrouw Debbie heeft onlangs een aanrijding gehad in Paramaribo.
Ze vindt dat ze hierbij zeer onheus is behandeld door de politie en door de veroorzaker. Komt het omdat de veroorzaker een bepaalde functie heeft? Misschien is de politie bang voor bepaalde mensen? Lees hieronder haar verhaal. En geef jullie mening erover.

Beste mensen van FamilieNieuws Suriname. Ik las een post op uw page. Ik zie dat mensen via jullie hun beklag kunnen doen wanneer ze onheus zijn behandeld In Suriname. Ik heb ook een nare ervaring gehad in Paramaribo die ik graag wil delen met iedereen. Hopelijk kunt u het ook op uw page plaatsen.

Het gaat namelijk om een aanrijding in Paramaribo en de ervaring en behandeling die ik van de politie in Suriname heb gekregen. Hier komt mijn verhaal.

Een maandje geleden heeft een iemand ons van achteren aangereden, in Paramaribo. Met ons bedoel ik mijn man, zoontje en ik. Ik ben Debbie en ik woon ook in Paramaribo.

Politie Paramaribo

Binnen korte tijd was er een file daar en we moesten een ander plek opzoeken van de politie om de schade formulier in te vullen. We zijn gereden naar de Heilige Weg hier in Paramaribo met de mededeling dat de veroorzaker ook naar ons toe rijdt om alles in orde te maken.

politie Paramaribo

We hebben geparkeerd, de veroorzaker komt mee kijkt ff en rijdt weg. We hebben een hele poos gewacht op de veroorzaker, die nergens meer te vinden was. En we hadden geen enkele gegevens van de veroorzaker.

We zijn toen geweest naar politie in Paramaribo. Ze zeggen dat de persoon zich tot 4 uren na de aanrijding mag aanmelden. Dus we moeten later komen informeren. We hadden wel foto’s gemaakt van beide voertuigen. Intussen heb ik op FB in een verkeersgroep een post geplaatst met de mededeling dat de eigenaar van zo een voertuig graag contact opneemt anders hebben we een hele loperij. Er was ook contact nummer bij de post op FB aangegeven waarop er gebeld kon worden.

Zoontje heeft zijn arm gebroken

We hebben niks gehoord. Ondertussen klaagde me zoon van pijn aan zijn arm. Ik heb gebeld naar mijn huisarts, hij zei kom morgen langs als de pijn niet weg gaat. Later op de avond zijn we geweest naar het bureau. Daar zegt de agent dat de veroorzaker al geweest is. En dat beide partijen de volgende dag op bureau de schade formulier moeten invullen.

De pijn van me zoon is intussen erger geworden. Ik ben bij de huisarts geweest en moest direct foto gaan maken van zijn arm. Intussen is mijn man naar het bureau te Paramaribo gegaan. De veroorzaker in kwestie heeft geëist dat ik de post van FB moet weghalen anders gaat de persoon niks invullen. Ok zo gezegd en zo gedaan. Ik heb de post verwijderd. Ik zou het eerder doen maar door drukte van mijn zoon zijn arm is het me ontgaan.

De spuiter

Wat blijkt: Me zoon heeft een arm fractuur heeft opgelopen door de aanrijding. Me man heeft dat aan de politie verteld en ze hebben niks gedaan. Thuis aangekomen is me man naar de spuiter geweest. Daar blijkt dat de formulier niet volledig ingevuld was en we hadden een copie rijbewijs nodig van de veroorzaker. De spuiter belt de veroorzaker en die zegt is goed kom het morgen halen op me werk.

De volgende dag moest ik naar ziekenhuis AZ in Paramaribo gaan omdat mijn zoon zijn arm in het gips moest. We worden gebeld door de spuiter dat de veroorzaker de stukken niet wilt geven. De veroorzaker eist van mij een publieke sorry omdat die werkzaam is bij de —-

Wat voor sorry?

In deze ben ik niet fout, ik heb de vorige post al weg gehaald, dus wat voor sorry nu? We hebben gebeld naar de verzekering en ons verhaal verteld, en aan ons werd verteld dat we aangifte tegen de veroorzaker moeten doen. En ook omdat door de aanrijding me zoon een arm fractuur heeft opgelopen. De verzekering heeft ons contact nummer genomen en meegedeeld dat ze gaan kijken wat ze voor ons kunnen betekenen.

We zijn weer naar bureau Paramaribo geweest. De agent heeft de veroorzaker gebeld en gezegd om op post te komen. De veroorzaker is gekomen, en bleef maar zeggen dat ik een publieke sorry op FB moet schrijven. De politie heeft niks voor ons kunnen betekenen, ze hebben ons ook onderdrukt om te doen wat de veroorzaker wilt.

Ik kreeg geen antwoord

Toen ik heb gevraagd wat gebeurt er dan met me zoontje die een arm fractuur heeft opgelopen kreeg ik geen antwoord. De inspecteur heeft ook niks voor ons gedaan. We werden letterlijk onderdruk gezet door de politie omdat de veroorzaker bij — werkt.

Ik heb zelf op een stukje papier geschreven gekregen van een agent wat ik op FB moet schrijven. Belachelijk he? Dan nog zegt de agent aan mijn man als je mans genoeg bent laat je je vrouw publieke sorry aanbieden op FB.

Publiekelijk excuus aanbieden

In opdracht van de politie moesten beide partijen de volgende dag aanmelden bij de verzekering maatschappij te Paramaribo waarbij ik eerst in het bij zijn van de veroorzaker op FB sorry moest posten en dan zouden de stukken overhandigd worden aan ons om de auto in orde te maken.

Mijn man en ik hadden besloten om niet naar de verzekering maatschappij te gaan omdat ik geen sorry hoef te zeggen want ik ben niet fout maar de veroorzaker. Desnoods maken we ons auto op eigen kosten. Dus we zijn niet geweest. De volgende dag werden we gebeld door de verzekering dat ze ons gaan helpen omdat er genoeg bewijzen zijn dat de veroorzaker in deze fout is. Mijn dank is groot aan de verzekering maatschappij.

Mijn vraag nu, is de politie zo bang voor de veroorzaker dat ze niks voor ons hebben gedaan? Er was genoeg bewijs dat de veroorzaker fout is en dat door de veroorzaker mijn zoon een arm fractuur heeft opgelopen.

Wel de veroorzaker mag nog steeds op de publieke sorry wachten! Mijn auto is intussen al gemaakt en me zoon is al herstellende. Foei politie Paramaribo!! Ik schrijf dit bericht omdat mensen wel mogen weten hoe ik ben behandeld. Ik vind het niet eerlijk.

Boven de wet?

Ook wil ik weten hoe andere mensen hierover denken. En of dit wel gewoon kan in Suriname? Staan sommige mensen boven de wet? Alleen omdat ze een bepaald functie hebben?

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van Debbie uit Paramaribo gepubliceerd. Dit is haar mening en haar eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Dank u wel. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig