Grote regentijd begonnen in Suriname – Veel regen in Paramaribo, Zanderij en binnenland (video’s)

Paramaribo Suriname
Wat een weer!!! De grote regentijd is begonnen. Er was enorm veel regen de afgelopen dagen in Suriname.
[quads id=1]
Veel straten in Paramaribo stonden helemaal onder water. Veel mensen deelden foto’s en video’s op social media. Volgens het weerbericht gaat de regen zich verplaatsen. Bekijk de link voor meer informatie en om te lezen wat de Meteorologische Dienst Suriname zegt over het weer de komende dagen. Deel het met een ieder zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

[quads id=1]

Zware regen in Paramaribo

Na donderdag afname zware regenbuien. Na vandaag, donderdag, zal er een afname zijn in de regenbuien qua intensiteit en frequentie. Waar de afgelopen dagen in meerdere gebieden de regen met een hevige intensiteit met bakken uit de hemel naar beneden viel, zal deze na donderdag gekenmerkt worden door lichte tot matige regenbuien die slechts plaatselijk zullen optreden.

[quads id=1]

Het komend weekend zal qua weersomstandigheden veel beter zijn dan de afgelopen drie tot vier dagen. Dagblad Suriname sprak met meteoroloog Jimmy Samijo, verbonden aan de Meteorologische Dienst Suriname.

Paramaribo Suriname
Foto’s van David D.
Storing verplaatst zich naar het westen

De grote regentijd heeft vanaf de tweede week van april haar intrede gedaan. De zware regenbuien van de afgelopen dagen zijn het gevolg van een voorbijtrekkende golfstoring in de Inter Tropische Convergentie Zone ( ITC).

[quads id=1]

Deze verplaatst zich momenteel van het noorden naar het westen. Dit getuigt het feit dat er tot woensdag relatief minder neerslag is geregistreerd in Nickerie vergeleken met de overige gebieden zowel in de kustvlakte als in het binnenland.

Minder neerslag

Volgens de registratie die woensdagmorgen heeft plaatsgevonden, is er 16.6 mm regen genoteerd in Nickerie terwijl er op Zorg en Hoop in Paramaribo 48.2 mm regen is gevallen en op Zanderij 61.9. Het is te verwachten dat het westelijk gebied de komende dagen gekenmerkt zal worden door zware regens.

[quads id=1]

Ook in het binnenland zijn er zware regenbuien geweest de afgelopen dagen. Op Donderskamp is een hoeveelheid van 68.2 mm regen genoteerd, op Djoemoe 58.2, Laduani 51.8, New Jacob Kondre 60.2, Poesoegroenoe 52.8, Apoera 41.7, en te Drietabbetje 45.0 mm neerslag.

Suriname was echt onder water. Bekijk hier wat video’s:

Foto van David D. Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland