Crèche te Paramaribo verdacht van mishandeling baby – Ouders doen aangifte bij politie Suriname (foto’s)

baby Paramaribo
Heel erg dit! Moeder MD uit Suriname heeft een uitgebreid verslag geschreven over de crèche van haar kinderen in Paramaribo. Zij verdenkt hen van mishandeling van haar 7 maanden oude baby.

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie omtrent de zaak en lees ook het verslag van de moeder. Kijk ook naar de foto’s van haar kindje. Veel mensen denken dat de wondjes veroorzaakt zijn door nagels van een volwassen persoon. Wat denken jullie?

[quads id=1]

Baby uit Paramaribo

Aangifte in zaak verwonde baby bij opvang. In de zaak waarin wij berichtten dat er een baby van 7 maanden verwondingen heeft opgelopen is ondertussen door de afdeling voorlichting van de politie Suriname bevestigd dat er aangifte is gedaan door de ouders.

Op social media

Details konden niet worden gedeeld, maar volgens de vader heeft de baby de verwondingen bij de opvang opgelopen. De kinderopvang in Paramaribo was niet bereikbaar voor commentaar, maar via social media is de reactie van de instelling te lezen dat het kind in goede gezondheid is afgegeven aan de moeder.

Opvanghuis te Paramaribo

[quads id=1]

Volgens de vader van de baby lijken de verwondingen veroorzaakt te
te zijn door nagels, die in de babyhuid zijn doorgedrongen. De vader vertelt dat hij in eerste instantie bij het afhalen niet heeft kunnen zien wat er gebeurd was omdat de baby gewikkeld was in een deken vanwege de regen op dat moment.

Facebook

Dit schreef moeder M. D. uit Paramaribo over het geval op haar Facebook pagina:

Lastig wanneer je je kindje op de oppas zet en denkt dt hy daar in goede handen is. Je kindje v nauwelijks 7 maanden die niet kan aangevn hu hy behandeld geworden is of wat hem is overkomen. Gisteren haalde ik mijn zoon van 7 maanden van de oppas te Paramaribo. Het was 4 u in de middag en het regende. Ik had geen paraplu bij de hand dus nam ik zijn baddoekje om hm daarin te wikkeln zodat voral zijn hoofdje niet nat werd.

IK liep nr binnen en vroeg nog hu hy t vndg mkte. N kreeg als antw gud hoor. Hy hft ook niet gehuild. Ok mooi. Vervolgns nam ik hm en wikkelde hm snel in zn baddoek en rende nr de auto wnt het regnde. 

Mijn zoon v 9 jr di ook dr op de oppas zit werd di dag gehaald door mn moeder v school. Hu is dus bij haar gebleven n di dag voor t eerst niet op de oppas wr zn broertje was. Meestal gooit hy ook n oogje op hm op d oppas. Ik haalde hm dus op niet eens een 2 km afstand v d oppas. Vervolgns reed ik naar huis en net om de bocht v t oppashuis haalde ik pas de baby zijn baddoekje weg waarin hy was gewikkld n zag dat hy rode plekken had op zn armen.

[quads id=1]

Het leek meer op n scherpvoorwerp waartegn hy aan is gegaan maar toen k beter keek zag ik dt het meer leek op nagels di in zn huidje zn gegaan. 
Ik was zoooooo booooss. K was niet ver van d oppas dus reed k gelijk terug. Waar ik voor gesloten deuren kwam te staan. 

De eigenares n haar dochter zijn n pr dgn op vakantie in t buitnld. Zy hbbn dus n paar jonge dames ingezet die een paar dagen op de kindrn zulln letten. Die dames waren dus om over 4 al weg!! Ik kon dus niemand spreken omtrent het voorval. 

Ik besloot de volgende dag, vandaag dus terug te gaan om t vragen wat er met mijn baby gebeurd is. Ik kreeg als antwoord dt zy het niet weten want hy ws d hele dag in de buurt van ze en op veilige plekken. En dat zy dt kind niet zo aan my hebben afgestaan. Ik zei k was nog nt eens thuis. Net hier om de bocht en k zag t. K kwam weer terug n zag dt jullie al geslotn waren.

Ik liep tun na binnen ( waar ik nooit mocht) en vond dat de plek er heelllllll erg vies uitzag. Niet kind vriendelijk!! Ik vroeg waar hy sliep. Vieze kappotte bedden. Ik vroeg waar hy kruipt op de vloer daar waar ze met slippers lopen!!
Donkere kamer voor babies!!
Vieze toilet en badkamer!!

Mn zoon v 9 vertelde my altyd maar k d8 dt niets waar was!! Welllll vndg hb ik gezien. Waar m kindrn al di tyd in zaten. Ik had z ook al eens aangesprokn. Dat mijn andr zoon geen braaksel, poepe pampers etc mag opruimen en papflessn v kindjes mga spoeln etc. Ze zitt gewoon d hele dag op hun mobiel ipv dt z hun werk doen!! Kinderen worden duivels genoemd of lummels. Wat voor nonsens is dat??

[quads id=1]

Goed. De dames konden niets verklern en vonden dt k nr d kinderarts moest zodt d doktr kn aangvn wat er met t kind is. Ik hb tun mijn moeder ingeschakld om hm t brengn omdt k al n pr dgn ziek was n dus al n aantl dgn thuis was. Mn moedr haalt de kindrn 2 keren per week voordat k v t werk ga.

T was dus normaal dat z d kindrn daar ophaalde. Maar vandaag weigerde de tantes haar de kindrn af t staan omdat z vondn dt z de omgeving waar d kindrn zich bevindn niet mocht bekijkn. Ze vroeg wat er precies is gebeurd en zei ook nog dat z t gewoon kunn aangevn wnt n ongeluk schuilt in n kln hukje. T kn n iedr overkomn. Maar z blevn ontkennen dt z er iets v afwistn. T werd erg tun m moedr de kindrn wilde n z te horen kreeg dt z d kindrn niet kunn afstaan. 

De creche belde tun d politie. Mn moedr werd erg boos n belde dt k d kindrn gelijk v d oppas moest hln. Daar aangekomn wilde z t kind ook niet aan mij afstaan!!! K liep als gewoonlijk nr binn in de garage en werd nr buitn geslingerd!!!! De poort werd dichtgedaan n mijn kindje nog binn. K zei wt gebeurd er???

Ik kom mn kindrn hln!!!
Geef m mijn kind. Geeefff m mijn kind!!!
Di dame zei u krgy gn enkl kind!!
K zei wat??????
Ik sloeg op di poorrttt geeffff m mijn kind!!

De andr tante kwam vervolgns mt t kind n d andre tante schreeuwde jaaaa geeefff dr snel da mk j di poort dicht. Laat z snel weggn v hier!!

[quads id=1]

Al die ouders kekn n de mensn op straat. Z hbb gezien hu k nr buitn geslingerd werd n hu z t kind hbb afgestaan.
Wel luister. Als BOG strks daar komt zn z geleverd!! Daarrrr is smeriggggg!! Plus niet kindvriendelijk!! Ben al nr de arts geweest mt t kind en ik ook.
De resultaten wrdn opgestuurd.

Zet uw kindje nooit daar!
T s vreselijk wat er daar gebeurd!!
Neem ook eerst een kijkje voordat u uw kindje ergens zet.

Delen mag!! Ik heb ee n politie zaak ervan gemaakt en Bog komt ook langs!

p.s. Uiteraard is de crèche vrij om ook hun deel van het verhaal te vertellen. We wachten op hun reactie

RB
Foto’s van FB Moeder
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland