Opgelet! Zwaar transport zandwegen Para Suriname per direct stopgezet

verkeer Suriname
Sommige wegen in Suriname zijn er zeer slecht aan toe. Hierbij een belangrijke bekendmaking vanuit het ministerie. Vanwege de aanhoudende regens en het zwaar verkeer op het wegdek zijn de zandwegen te Para in zeer slechte staat

[quads id=1]

Hierbij wordt opgeroepen om per direct te stoppen met zwaar verkeer. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met een ieder zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

[quads id=1]

Para Suriname

Zwaar transport op zandwegen Para voorlopig stopgezet. Zandconcessionarissen die vrachttransporten doen op zandwegen in Para worden opgeroepen om per direct te stoppen met zwaarverkeer. Tijdelijk mag ook geen zwaar verkeer of houttransport over de primaire wegen West Suriname en Carolina. Het zwaar verkeer beschadigt het wegdek en er ontstaan grote kuilen, vanwege de aanhoudende regen. Omwonenden kunnen nauwelijks of helemaal niet door de blubber met hun voertuigen en raken daardoor geïsoleerd.

[quads id=1]

Gedupeerde bewoners

Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para is genoodzaakt, om ter voorkoming van onbegaanbare wegen en daardoor gedupeerde bewoners, alle hout- en zandtransport te stoppen.

verkeer SurinameHet ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, de Civiel Technische Dienst van Para Suriname, de politie en de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst zijn bij dit besluit gekend.

Moeilijk rijden

Buurtbewoners van de Rijsdijk-, Grankreek-, van Leesten-, Groenhart-, Bijlhout-, Suralco-, Oud Copie-, Melk-, Stowel, Room- en Maripaweg hebben hun zorgen kenbaar gemaakt bij de dc. Trucks rijden continue heen en weer. Kleine voertuigen kunnen door de slechte staat van de weg moeilijk rijden. De schoolbus en de staatsbus komen er ook al moeilijk doorheen.

[quads id=1]

De wegen naar West Suriname en rijweg naar Carolina blijven voorlopig, afhankelijk van de weersomstandigheden, gesloten voor alle verkeer met een asdruk boven de 5 ton. Hiermee tracht de dc te voorkomen dat de gemeenschap uit de inheemse dorpen: Pikin Saron, Bigi Poika, Cassipora, Redi Doti en Píere Kondre/Kumbasi geïsoleerd raken. Er dreigt verder ook gevaar voor bestuurders van vrachtvoertuigen vanwege de slechte weg.

Bron De Boodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland