Ondernemer schoot werknemer dood in Suriname

vakantie Paramaribo
Het gebeurde tijdens een roofoverval in Suriname. De ondernemer schoot zijn werknemer dood.
[quads id=1]
Vanmorgen heeft de politie hem gearresteerd. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie omtrent het incident. Het was toch een ongelukje? Of niet?
Ondernemer uit Suriname

De politie heeft woensdagmorgen in Drietabbetje een moordverdachte gearresteerd. Het gaat om een ondernemer die al geruime tijd in het dorp verbleef. De man heeft vorig jaar een werknemer doodgeschoten tijdens een beroving op een goudveld.

Drietabbetje Suriname

[quads id=1]

“De politie is aangekomen en de verdachte is aangehouden en ze zijn naar Paramaribo vertrokken”, zegt hoofdkapitein John Lesina, die ook lid is van het kabinet van de granman der Aucaners, tegen de Ware Tijd. Mogelijk om logistieke redenen kon de politie de verdachte niet eerder ophalen.

[quads id=1]

Hij ontkende toen

De man ontkende indertijd tegenover de politie dat hij iets te maken had met de dood van de werknemer. Hij beweerde dat de rovers zijn werknemer hadden doodgeschoten. Maar ongeveer vijf maanden terug heeft hij het traditioneel gezag verteld wat zich enkele maanden eerder precies heeft afgespeeld.

Ondernemer heeft geschoten

De ondernemer heeft dignitarissen gezegd dat hij tijdens de roofoverval op de dieven schoot toen die vluchtten. Bij het doorladen van zijn wapen is dat afgegaan; het schot heeft de werknemer dodelijk geraakt. De zoon van de ondernemer was de enige persoon die getuige was van het incident.

[quads id=1]

Zoon enige getuige

Het traditioneel gezag heeft de verdachte erop gewezen dat het deze kwestie niet kan afhandelen en dat het een zaak is van de politie. De dignitarissen verwijzen hiervoor naar het wetboek van de stam der Aucaners.

Politiezaak

Dat het geen zaak is van het traditioneel gezag, is onlangs nogmaals benadrukt tijdens een krutu.
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland