Let op – Telesur Suriname kan jouw mobiel nummer doorverkopen aan iemand anders

telesur Suriname
Ben jij ook al eens je Telesur mobielnummer kwijtgeraakt? Dat is wel balen: Veel mensen klagen erover.

[quads id=1]

Maar Telesur geeft niet zomaar je nummer weg, daar gaat echt wel wat tijd overheen, en er zijn regels aan verbonden. Bekijk het bericht voor meer informatie. En voor de mensen die op vakantie komen naar Suriname, lees wat je moet doen als je je nummer wilt behouden voor je volgende trip. Geef het door aan iedereen!

[quads id=1]

Telesur Suriname

Telesur Suriname hergebruikt mobiele nummers. Telesur is tot groot ongenoegen van klanten mobiele nummers aan het recyclen. Jennis Asraf van het telecombedrijf legt uit dat deze procedure al geruime tijd wordt gevolgd, omdat de onderneming maar een beperkt aantal nummers heeft.

De nummers worden door de Telecommunicatie Autoriteit Suriname ter beschikking gesteld. “Wij hebben geen andere nummers op dit moment, vandaar dat we recyclen, omdat we andere klanten tegemoet willen komen.”

[quads id=1]

Saldo op nul

Het terugvorderen van een nummer gebeurt niet zomaar. Vanaf het moment dat het saldo op nul staat, blijft het nog zestig dagen actief. Dit houdt in dat de klant niet kan bellen, maar wel gebeld kan worden. In deze periode kan de gebruiker opwaarderen, zodat het nummer actief blijft. Mocht de houder niet opwaarderen, dan wordt het nummer gedeactiveerd. Het blijft dan nog dertig dagen op naam van de klant, die dan de tijd heeft om contact op te nemen met Telesur en het nummer weer te activeren.

[quads id=1]

Niet actief gebruikt

Asraf: “Een klant die het nummer gebruikt, zal merken dat er iets mis is en moet dan contact opnemen met Telesur. Indien ook dat niet geschiedt wordt het nummer gerecycled wat inhoudt dat het wordt ingetrokken en aan een ander wordt aangeboden.” Wanneer een nummer niet actief gebruikt wordt, geeft Telesur het aan een klant die een sim-kaart wil kopen.

telesur Suriname[quads id=1]

Deze procedure wordt al geruime tijd toegepast en is ook meerdere malen bekendgemaakt. Vrijwel dagelijks worden nummers ingevorderd. In sommige periodes is de frequentie hoog. Vooral in december worden heel veel mobiele nummers gekocht door buitenlanders. Na een bepaalde periode worden ze niet meer gebruikt en dan neemt Telesur ze terug.

[quads id=1]

Ander nummer

Asraf zegt dat veel personen van wie het nummer wordt gedeactiveerd navraag doen. “Die mensen krijgen dan een ander nummer.” Er zijn ook personen die klagen dat zij veel worden gebeld door gebruikers van een oud nummer dat door Telesur is teruggenomen en aan hen is toegewezen. “Ook in dit geval krijgt de gebruiker een ander nummer.”

Geschreven door Naomi Hoever
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland