Miss-verkiezing in Den Haag eindigt in een grote rel na geruchten over mishandeling en meer (video)

Suriname Den Haag Nederland
Aniel Kieno, directeur-eigenaar van Miss India Holland, biedt jonge meisjes, de meeste komen uit Suriname, een podium om hen uit het sociaal isolement te halen waarin ze soms vanwege cultuur, de thuissituatie of andere omstandigheden, zijn beland.

[quads id=1]

Dat is 1 kant van het verhaal maar 5 van de jonge meisjes denken hier heel anders over. Zij hebben het over mishandeling en intiem misbruik en daarom hebben ze gisteren geweigerd om mee te doen aan de finale in Den Haag. Dit eindigde in 1 grote rel. Bekijk onderstaand bericht om te lezen wat meneer Aniel zegt over de beschuldigingen. De dames krijgen een boete van minimaal 2500 euro. Kijk ook naar de video.
Verkiezing Den Haag

Miss-verkiezing in Den Haag eindigt in een grote rel
De finale van de Miss India Holland verkiezing die gisteravond werd gehouden in Den Haag, is uitgedraaid op een pijnlijke ontknoping. Vijf van de twaalf vrouwen kwamen op het allerlaatste moment niet opdagen omdat ze zich niet veilig voelen bij de organisatie.

[quads id=1]

Voorbeeld figuur

Ik ben een voorbeeld ­fi­guur. Als ik nu ga doen alsof alles in orde is, spoor ik daarmee andere meisjes aan om ook mee te doen terwijl wat hier gebeurt niet ok is.

Aanleiding is volgens de vrouwen de mishandeling van de directeur van het evenement een week voor de grote finale, zo blijkt uit een brief die ze gezamenlijk hebben opgesteld. Dat zou zijn gebeurd tijdens een laatste training waar de meeste kandidaten bij waren, vertelt Sjahiena Rahmoe (22), een van de finalisten die nu thuis bleef.

Heel eng om mee te maken

,,Het was heel eng om me te maken. Iedereen had een capuchon op. Eerst dacht ik dat het een overval op ons allemaal was. Maar ze hadden het duidelijk gemunt op de organisator.’’

[quads id=1]

De mishandeling was niet het enige dat meespeelde. Volgens de vrouwen hoorden ze al langer geruchten dat de directeur mogelijk op ongepaste wijze omging met sommige kandidaten die hij begeleidde.

Ongepaste wijze

Ook kregen de vijf kandidaten te horen dat er zou worden gesjoemeld met de manier waarop de uitslag tot stand komt en zou afgelopen week een finaliste van vorig jaar in elkaar zijn geslagen.

Voor de vijf vrouwen waren alle verhalen en het geweldsincident genoeg reden om het vertrouwen in de organisatie op te zeggen. Ze bedankten voor de overnachting in het hotel voorafgaand aan de finale en kwamen ook niet opdagen tijdens de uitreiking.

Niet in hotel slapen

,,Ik ben een voorbeeldfiguur. Als ik nu ga doen alsof alles in orde is, spoor ik daarmee andere meisjes aan om ook mee te doen terwijl wat hier gebeurt niet ok is’’, zegt Farzana Ahmadali (22) die ook bedankte voor de eer.

[quads id=1]

Gala – Voor de organisatie was de vertrouwensbreuk van bijna de helft van de kandidaten geen reden om het evenement af te blazen. Tijdens de openingsspeech meldde de directeur dat de vrouwen zijn overgehaald om niet te komen.

Kandidaat van vorig jaar

Dat zou zijn gebeurd door een van de kandidaten van vorig jaar, die volgens hem niet kan accepteren dat aan haar roem een einde is gekomen en die nu een lastercampagne is begonnen. Zij zou het evenement willen kapen.

Volgens advocaat Azzaad Ramsaroep van de organisatie zijn de verhalen die de ronde doen over het ongepaste gedrag van de directeur gebaseerd op fabels en wordt er binnenkort aangifte gedaan van smaad en laster. ,,Hij is er niet van gediend dat zijn goede naam zo te grabbel wordt gegooid.’’

[quads id=1]

Dat de vrouwen zich onveilig voelen na de mishandeling vorige week zondag is de directeur vrijdagavond volkomen onverwachts meegedeeld, aldus de advocaat. ,,Er is vanuit de vrouwen eerder die week niet aangegeven dat ze hiermee zaten.

Suriname Den Haag Nederland
Foto uit AD en privé ontvangen

Sterker, een aantal dames heeft gewoon nog extra kaarten besteld voor de finale.’’ De vrouwen zeggen dat ze wel degelijk hebben aangegeven dat ze zich onveilig voelen, maar volgens hen is daarmee niets gedaan.

De advocaat heeft alle vrouwen die niet kwamen opdagen een brief gestuurd en aangegeven dat gemaakte kosten – minimaal 2500 euro – op hen verhaald zullen worden en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle schade die nog volgt.

Bekijk hier de video van de verkiezing gisteren:

Geschreven door Raymond Boere
Bron: Bron: AD
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland