Home Redactie

Bloedbad in Sri Lanka tijdens Pasen – meer dan 200 doden door aanslagen – ook uit Nederland (video’s)

Vreselijk nieuws tijdens Pasen. Tijdens de paasmis gingen zo goed als tegelijk zes explosieven af in drie hotels en drie kerken in Sri Lanka. Daarna nog 2 explosies. Op verschillende plaatsen vielen meerdere doden onder de doden zaten mensen die op vakantie waren.

De meesten in en om Colombo in het westen van het land, maar ook helemaal aan de andere kant in het oosten is een bom ontploft. Het gaat om de St. Anthonykerk in Kochchikade en de St. Sebastiankerk in Negombo, beiden in het westen van het land, en de Zionkerk in Batticaloa, in het oosten van het land.

Later op de dag werden een zevende en een achtste explosie gemeld, een ervan vlakbij een dierentuin in Dehiwela, in de buurt van hoofdstad Colombo.

Bij aanslagen op drie kerken en drie luxehotels in Sri Lanka zijn zondag meer dan 200 mensen om het leven gekomen en zeker vierhonderd mensen gewond geraakt.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten de situatie op Sri Lanka nauwlettend te volgen. Reisorganisaties Kras, Thomas Cook en TUI laten weten dat niemand die via hen geboekt had zich onder de slachtoffers bevindt.

Bij de aanslagen zouden in ongeveer dertig buitenlanders zijn omgekomen, waaronder mogelijk twee Nederlanders. De dood van 1 Nederlander is al bevestigd.

Bekijk hier de video’s:

Bron: nu Parool telegraaf en trouw
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland