Alicia Grootfaam wint goud – Suriname trots

Suriname sport
Wat een overwinning voor 15-jarige Alicia Grootfaam uit Suriname. Ze heeft goud gewonnen op de Kaaiman Eilanden,

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Gefeliciteerd Alicia. We zijn trots op je. Jullie toch ook? Helpen jullie ons mee met de felicitaties?
Alicia uit Suriname

Alicia Grootfaam uit Suriname wint Carifta-goud. Alicia Grootfaam heeft zaterdag goud voor Suriname gewonnen tijdens de 48ste Carifta Games. Alicia Grootfaam heeft zaterdag goud voor Suriname behaald op de eerste dag van de Carifta Games 2019.

Suriname sport
Foto van Surinaamse Atletiek Bond
Sportster uit Suriname

Op de Kaaimaneilanden eindigde ze in de U17-klasse als eerste op het onderdeel kogelstoten met een afstand van 14,15 meter.

[quads id=1]

Het werd een spannende strijd om de gouden plak in het Truman Bodden Sports Complex. De nummer twee uit Janice Hamilton van Dominica eindigde namelijk op 14,14 meter.

15 jaar

Maar uiteindelijk was de vijftienjarige Surinaamse de beste. De derde plek was voor Jamora Aalst van Grenada: 13,53 meter.

Er brak binnen de kleine Surinaamse delegatie luid gejuich los toen de stadion announcer bekendmaakte dat Grootfaam kampioen was geworden. “Hup hup Suriname! Hup hup Suriname!” werd door de overige atleten op de tribune gescandeerd, terwijl met de Surinaamse vlag werd gezwaaid.

[quads id=1]

André Kamperveen Stadion in Suriname

Grootfaam vertrok goed voorbereid naar de Kaaimaneilanden en werd vooraf door bondscoach Edward Cruden getipt als potentiële medaillewinnaar. De zondag vóór vertrek uit had ze haar personal best in het André Kamperveen Stadion in Suriname gebracht op 14,70 meter. Dat had ze gedaan tijdens baanwedstrijden voor U18, U20, U23 en senioren.

[quads id=1]

Tussen 12 en 14 jaar

Het is niet de eerste keer dat Grootfaam schittert in het nationale tenue. In 2017 haalde ze ook goud binnen tijdens de Consude, de Zuid-Amerikaanse Spelen voor scholieren tussen twaalf en veertien jaar, in Cochabamba, Bolivia. Tijdens de Inter-Guiana Goodwill Games van dat jaar was ze goed voor zilver (kogelstoten) en brons (discuswerpen).

Foto van Surinaamse Atletiek Bond

Geschreven door Terence Oosterwolde

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland