Inbreker doodgeschoten in Suriname en zijn 19-jarige vriendin aangehouden – politie bericht en video

politie Suriname
Heftig hoor. Bekijk hier het uitgebreide politie bericht omtrent de schietpartij gisteren in Suriname. 2 mannen zijn neergeschoten na een inbraak.
[quads id=1]
De 1 is komen te overlijden en de andere is met schotverwondingen in zijn hoofd en lichaam opgenomen. Er zijn meerdere personen aangehouden. Oa de 19-jarige vriendin van de overledene. Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie omtrent de identiteit van de overledene en kijk ook naar de video. Misdaad loont niet. Wanneer gaan mensen dat begrijpen?
Schietpartij Suriname

Lid inbrekers bende dodelijk geraakt; vier kompanen aangehouden en opgesloten. De politie van het bureau Leiding-9A kreeg in de middaguren van donderdag 18 april een dievenmelding op een adres te Sophia’s Lust. Daarbij was aangegeven dat drie manspersonen een woning waren binnengedrongen.

[quads id=1]

Politie Suriname

Politieambtenaren reden voor onderzoek naar het opgegeven woonadres. Op weg naar dat woonadres zagen de politieambtenaren een manspersoon op straat liggen die geen teken van leven vertoonde.
[quads id=1]

Getuigen verklaarden dat de man vanuit een erf de straat was opgerend waarna hij neerzeeg. Kort daarna kreeg de politie van het eerder vermeld bureau weer via het Command Center een melding, dat een man met schotverwonding op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis te Paramaribo was binnen gebracht.

Ziekenhuis Paramaribo

Onderzoek op het woonadres in kwestie wees uit dat drie inbrekers op heterdaad waren betrapt door een huisbewoner. De huisbewoner heeft vervolgens op de inbrekers geschoten met een vuistvuurwapen. Twee van de drie criminelen werden daarbij geraakt maar renden toch weg. De 32-jarige inbreker Regillio, Haimee zeeg enkele straten verder neer en stierf. Hij is de man die door de politie op straat werd aangetroffen.

[quads id=1]

De personenauto waarin deze criminelen zich hoogstwaarschijnlijk verplaatsten werd door een alerte burger achtervolgd waarbij die persoon die informatie doorspeelde aan de politie. De bestuurder van die auto werd door de politie tot stoppen gedwongen. De bestuurder bleek de 19-jarige Djarilva, P. te zijn.

Vriendin van de overledene

Zij is de vriendin van de overleden Regillio, Haimee. Zij werd aangehouden en het voertuig werd in beslag genomen.
De man die naar het ziekenhuis was overgebracht bleek de tweede inbreker te zijn. Die is de 30-jarige Sergio, D. Hij is door kogels geraakt in zijn hoofd en rug. Hij zal geopereerd moeten worden en is onder politie bewaking in het ziekenhuis opgenomen.

[quads id=1]

Inbrekers bende

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft, in het verlengde van de onderhavige zaak, ingekomen informaties uitgewerkt en die uitgewerkte informaties hebben geresulteerd in het zichtbaar maken van hoogstwaarschijnlijk een inbrekersbende.

politie Suriname

Deze bende gebruikt vermoedelijk verschillende voertuigen om inbraken te plegen. Het RBTP heeft drie voertuigen in beslag genomen en de 38-jarige Patrick, B. en de 36-jarige Marciano, B. aangehouden en overgedragen aan de collega’s van het politie bureau Leiding.

Verschillende voertuigen

Marciano moet de persoon zijn geweest die de gewonde Sergio, D. naar het ziekenhuis gebracht had. Patrick en Marciano zijn broers van elkaar.

[quads id=1]

Inmiddels zijn alle als verdachte in beeld gebrachte personen door de politie in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie. Zij worden onder andere verdacht van gekwalificeerde diefstal of poging daartoe en deelname aan een criminele organisatie. Tot nu toe zijn in totaal vier voertuigen in beslag genomen.

Alle verdachten

Vermeld dient te worden dat alle verdachten meerdere malen in aanraking zijn gekomen met de politie en met de justitie voor inbraken en andere strafbare feiten. Het lijk van Regillio, Haimee is hangende het onderzoek in beslag genomen.

De schutter is na verhoor heengezonden maar het vuurwapen is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen ten behoeve van de

Video.

Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland