Echtpaar Oemraw – Sampat uit Suriname viert hun gouden huwelijk (foto’s)

Getrouwd Suriname
50 jaar getrouwd! 4 kinderen en 7 kleinkinderen. Dit succesvolle koppel uit Suriname heeft deze dag groots gevierd met vrienden en familieleden.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie over de muzikant en de liefdevolle mama en om de leuke foto’s te bekijken. Ze hebben ook wat tips voor jongeren. Lees de tips en geef het door aan anderen. Gefeliciteerd
Echtpaar uit Suriname

Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai heeft op vrijdag 19 april 2019 het echtpaar Oemraw – Sampat gehuldigd voor hun gouden huwelijk. Het echtpaar kreeg de felicitaties namens president Desi Bouterse en first lady Ingrid Bouterse- Waldring uit Suriname. Zij kregen ook een gesloten enveloppe met inhoud en een bloemstuk.

[quads id=1]

Broer helpen

Dhr. Oemraw John Philip , zag het levenslicht op 24 oktober 1949 in Suriname en komt uit een gezin van 7 kinderen. Hij heeft de lagere school te Uitkijk tot de zesde klas bezocht en moest hierna zijn broer helpen in de landbouw en veeteelt.

Na het huwelijk op 19 april 1969 heeft hij bijkans 2 jaren gewerkt bij de heer Girja Narain. Hierna trad hij in dienst bij Surland.

Surland

De eerste 16 jaren heeft hij zijn krachten gegeven bij Surland Rijstbedrijf. Na de sluiting van het rijstbedrijf is hij overgeplaatst naar bacoven bedrijf , alwaar hij tot aan zijn pensionering heeft gewerkt bij de Civiel Technisch Afdeling van dit bedrijf.

[quads id=1]

Thans is hij verbonden als contractor bij het Bacovenbedrijf Fai te Jarikaba in de functie van sluiswachter.

De heer Oemraw die van huis uit een muzikant is, was in zijn jonge jaren als zanger, drummer, bongo- en mondharmonium bespeler lid van de muziek formatie Sarnami Orchestra onder leiding van Jiwan Sital. Naast muziek heeft de heer Oemraw ook toneel gespeeld. Hij is nog steeds lid van de Shri Sita Ram Ramayan en Chauwtaal Samaadj. Verder is hij 40 jaren bestuurslid van de Shri Sita Ram Mandir aan de Mr. P. Chandieshawweg.

[quads id=1]

Muzikant

Mevrouw Sampat Soeshila zag het levenslicht op 3 mei 1949 in het district Commewijne aan de rechteroever van de Commewijnerivier te Kronenburg. Zij komt uit een gezin van 12 kinderen. Zij heeft de lagere school van Kronenburg tot de zesde klas. Na het huwelijk van haar zus moest mevrouw Sampat de school verlaten om het huishouden te doen en moest in vrije tijd meehelpen in de landbouw. Binnen het huwelijk heeft zij met heel veel liefde zorg gedragen voor de kinderen.

Lieve mama

Het echtpaar is gezegend met 4 kinderen: 3 zonen , 1 dochter en 7 kleinkinderen.

Het echtpaar geeft aan dat liefde, verdraagzaamheid, goede verstandhouding, wederzijdse respect en geloof in de almachtige de sleutel is tot het instand houden van dit gezegend huwelijk.

[quads id=1]

Ze verkeren in goede gezondheid, zijn gelukkig en nog steeds trots op elkaar. Een boodschap dat het echtpaar aan de jongeren wil geven is, wees eerlijk, heb eer en respect voor je ouders, ouderen en de Almachtige.

Bekijk hier de mooie foto’s:

Bron: Bic Saramacca
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +5978966341 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland