Moderne speeltuin en sportveld voor de kinderen van Beekhuizen Suriname (foto’s en video)

speeltuin Suriname

Beekhuizen voorzien van moderne speeltuin en vernieuwd basketbalveld. Het ressort Beekhuizen te Paramaribo in Suriname  is door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken voorzien van een fleurige moderne speeltuin en een vernieuwd basketbalveld.

[quads id=1]

Ministerie Suriname

De ingebruikname hiervan heeft op dinsdag 16 april onder belangstelling van de jongeren en bewoners van de omgeving plaatsgevonden. Ter stimulering van bewegen en kinderspelen, zal via het ministerie van Sport- en Jeugdzaken landelijk speeltuinen worden aangelegd. De speeltuin van Beekhuizen is de 3de waarvoor het ministerie heeft gezorgd. In 2018 zijn er reeds twee opgeleverd in het district Saramacca te Groningen en in Paramaribo, Palmentuin in Suriname .

[quads id=1]

Bewoners

Wennys Vijfhoven, bewoner van Beekhuizen, is zeer ingenomen met dit project. Volgens haar is de nieuwe speeltuin het gevolg van het positief imago van Beekhuizen binnen de samenleving en daarnaast ook dat de regering jongeren als prioriteit ziet. Met de nieuwe speeltuin en gerehabiliteerd basketbalveld is er gezorgd voor een veilige plek voor de jongeren om te sporten en te bewegen.

Mooie dag

“Het is een mooie dag voor de jongeren van het ressort Beekhuizen. Ik ben heel blij en trots dat dit er nu staat”, zei districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord- Oost tijdens de ingebruikname. Dat hiermee een grote wens van de kinderen is vervuld, was te merken aan hun enthousiasme. Ongeduldig zaten zij te wachten op het moment dat zij gebruik mochten maken van de speeltoestellen. De districtscommissaris deed een beroep op de buurtbewoners en jongeren om zorgvuldig om te gaan met het basketbalveld en de speeltuin.

[quads id=1]

Volksvertegenwoordiger Sylvana Afonsoewa is super trost op het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Het ministerie heeft de afgelopen periode ervoor gezorgd om sport dichterbij de jongeren te brengen. Zij heeft het ministerie meegegeven om ook aandacht te besteden aan fosten prey zoals djompu futu.

Spelenderwijs ontwikkelen

Volgens minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken is de speeltuin een goed instrument voor de jeugd om zich spelenderwijs te ontwikkelen. Met deze speeltoestellen zal de regering op een speelse wijze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind. Ook wordt er met de aanleg van deze speeltuin beter invulling gegeven aan de United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) 3 “Goede gezondheid en welzijn”.

[quads id=1]

Veilige omgeving

Het aanleggen van de speeltuinen geschiedt in samenwerking met de publieke sector, vanwege de maatschappelijke verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor een veilige en kindvriendelijke omgeving waar het kind zich kan ontplooien. De speeltuin te Beekhuizen heeft N.V. Luchthavenbeheer gedeeltelijk gefinancierd. Momenteel vinden de voorbereidingen plaats voor het opzetten van een 4de speeltuin te Richelieu in het district Commewijne te Suriname

Bekijk hier de foto’s en video:

[quads id=1]

Fotos van Wennys Wenla Vijfhoven en Ministerie van Sport- en Jeugdzaken

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland