Paul Nijon van Young Cosje overleden – FamilieNieuws Suriname (Video)

Paul Nijon van Young Cosje overleden
Paul Nijon is niet meer. De Surinaamse kasekowereld is in diepe rouw gedompeld. Paul Nijon, voorzanger van Young Cosje, is niet meer. Hij is dinsdag na een langdurig ziekbed in Nederland overleden.

[quads id=1]

“Beste fans and friends. Hierbij delen wij mede dat na een langdurig ziekbed van ons is heengegaan Paul Nijon. RIP”, deelt Young Cosje het nieuws op Facebook. Het bericht was binnen twee uur haast negenhonderd keer gedeeld.

[quads id=1]

“Het overlijden van Nijon heeft ons geshockt. Hij lag sinds februari in het ziekenhuis, maar het ging de laatste tijd volgens de arts goed met hem. En dan kregen we vandaag te horen dat hij er niet meer is”, vertelt Jerry Rantwijk, die de skratjie bespeelt in de band.

“We verliezen een legendarische kasekozanger.” Meerdere mensen noemen hem op Facebook ‘The man with the golden voice’.

Nijon was niet één van de oprichters van Young Cosje. Hij heeft in december 2018 de viering van het 35-jarig bestaan van de band in Nederland en Suriname nog kunnen meemaken. Vooral in de jaren negentig scoorde hij hit na hit met de band.

[quads id=1]

Eén van de populaire liedjes is ‘No denki fu law mi’, ‘Sefania’ en ‘Te Yu Na Bala’. De band is door de jaren heen geregeld op tournee naar Suriname gekomen.

https://m.youtube.com/watch?v=5PyopyRr3WAhttps://m.youtube.com/watch?v=5PyopyRr3WAGeschreven door Steven Seedo
Bron: DWT
Lees meer: Paul Nijon van Young Cosje overleden – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/04/16/paul-nijon-van-young-cosje-overleden/#ixzz5lIYXPq8C