Mijn man mishandelt onze dochter – Anoniem Suriname

Hallo FamilieNieuws en de bezoekers van FamilieNieuws in Suriname. Ik ben Ashna uit Suriname en ik zit met een probleem. Een heel ernstig probleem. Het is eigenlijk een politiezaak  maar ik probeer het ook even via jullie medium.

[quads id=1]

Ashna uit Suriname

Ik wil het eerst anoniem doen omdat het om mijn dochter gaat. Ik ben een getrouwde vrouw. Alan en ik zijn al 14 jaar getrouwd. Ik was heel erg jong. Ik ben nu pas 32 jaar.

De eerste keer dat Alan mij begon te mishandelen was zelfs al voordat we gingen trouwen. Mijn ouders wisten ervan want ik ging terug naar huis. Alan komt uit een rijke familie van Suriname. Ik wilde meteen bij hem weg. Ik geef namelijk niets om bezittingen maar mijn ouders hebben me overgehaald om te blijven. Voor een beter leven. Ze hadden het niet breed en mijn broertje en zusje zaten nog op school.

[quads id=1]

Ik ben gebleven

Ik kan jullie wel vertellen dat die mishandelingen van Alan nooit zijn gestopt. En mijn liefde voor hem is nooit naar buiten gekomen. Ik hou niet van hem en ik heb nooit van hem gehouden. Hoe kun je van een man houden die je zo behandelt? Soms was het zo erg dat ik dagelijks klappen en stompen kreeg en soms ging het maanden goed. Ik heb 1 kind. Maar ben 2 kinderen verloren. Miskraam. Ik weet zeker dat het door die mishandelingen en stress is gekomen. En toch ben ik gebleven.

Voor mijn ouders ben ik gebleven. Elke keer als ik naar ze toe ging, bracht mijn vader mij weer terug. Nu 14 jaar later ben ik vorige maand echt weggegaan. Samen met Aisha, onze dochter van 8 jaar. Ik heb eindelijk de moed gekregen om weg te gaan en weg te blijven. Niet voor mijzelf maar voor mijn dochter. Ik ben er namelijk achtergekomen dat Alan haar ook mishandelt. Ze was 2 keren thuisgekomen van school met schrammen en vlekken in haar gezicht.

[quads id=1]

Vlekken in haar gezicht

Ik vond het vreemd ze zei me dat een jongen op school het had gedaan. Het was niet erg, maar ik zei der dat ik op school zou komen als het weer zou voorkomen. Haar juffie zou het in de gaten houden. Nu kwam ik vorige maand thuis van de markt. Me meisje was helemaal opgezet en rood. Het was een zaterdag. Ze zei me dat een paar jongens van de buurt het hadden gedaan. Ik riep haar vader om mee te gaan zoeken.

Toen pas merkte ik dat Aisha bang voor hem was. Hij heeft haar toen vlak voor mij heel hard geslagen. Ze is helemaal de andere kant van de kamer opgevlogen. Ze heeft der hoofd ook geslagen. Ik sprong op Alan. En heb hem ook geslagen met iets. Uiteraard was ik toen aan de beurt. Ik zei Aisha om weg te rennen naar buiten.

Van huis weggelopen

Ik heb mijn telefoon gepakt en mijn tas en ben met haar weg gerend. Rechtstreeks naar de politie en ze hebben ons gezegd om naar de Eerste Hulp te gaan. Daar moest Aisha een nachtje slapen. Mijn meisje is pas 8 jaar. Het was vreselijk. Er kwam ook iemand met ons praten. Ik moest aangifte doen. Ik heb het niet gedaan. Tot nu toe weet ik niet waarom. Daarom schakel ik ook jullie hulp in. Want in mijn hart weet ik dat Alan moet boeten voor wat hij mijn meisje heeft aangedaan.

[quads id=1]

Hij moet boeten

Op dit moment zijn we onvindbaar voor mijn ouders en voor Alan. Ik zeg  niet of we in Suriname zijn. We zijn ver weg. Niemand weet waar we zijn. Het gaat goed met Aisha. We hebben veel gesproken En ik wil dat ze alles kan vergeet. Haar vader wil ze niet spreken en ook niet zien. Ik heb Alan gebeld en hem gezegd dat ik wil scheiden. Hij heeft me gezegd dat hij alles gaat regelen. Hij wil ons ook niet meer en hij wil Aisha nooit meer zien. Hij wil dat ik afstand neem van al zijn bezittingen.

Afstand nemen

Ik had wel wat geld ergens bewaard. Dat is waar we nu van leven. Maar na een paar maanden is dat op.

Ik heb Alan gezegd dat ik niets van hem moet hebben. Ik wil van hem af. Dat was misschien dom van mij.  Ik heb helemaal niets. Niets opgebouwd. Ik ben een domme vrouw. Ik mag het zeggen. Ik heb een man mij dit aan laten doen. Jaren. Ben ik zo gebleven. Zo dom. En nu wil hij mij niet meer. Hij wil me zo laten in mijn blote kont met niets.

Ik moet vechten

De mensen met wie ik hier ben zeggen dat ik geen afstand moet nemen van mijn bezittingen. Ze zeggen dat ik moet vechten voor mijn rechten. Ze zeggen dat ik alsnog aangifte moet doen. De politie heeft me dat ook geadviseerd. En ze willen met Aisha praten. Dan alleen kan ik een zaak maken. Alan heeft mij bijna 15 jaren mishandeld. Vreselijk mishandeld. Hij heeft me in huis gehouden, vernederd en als huissloof behandeld. Ik heb dat zelf toegelaten.

Maar wat ik erg vind is dat hij onze dochter zeker vanaf haar 5de jaar ook heeft geslagen, mishandeld enz. Hij heeft haar niet misbruikt. Dat zegt Aisha. We zijn nog met de dokter bezig. Maar ik geloof haar wel. De politie twijfelt en wil dat verder onderzoeken.

[quads id=1]

Niet misbruikt

Haar vader is een slechte man, maar ik denk niet dat hij met haar heeft gedaan. Ik heb ook zelf gekeken en ik zie niets vreemds. Maar ze praat met de dokter. Natuurlijk, als hij dat met haar heeft gedaan. Ga ik wel direct naar de politie. Ik laat hem opsluiten en vertel heel de wereld wat voor slechte man hij is.

Voorbeeldfoto van Indian village Youtube

Maar ik moet verder. Ik wil alles loslaten. Ik kan hier waar ik ben met hulp van anderen opnieuw beginnen. Aisha kan hier naar school. We kunnen alles en iedereen achterlaten. Maar dat zal een heel arm bestaan voor ons worden. Zonder het geld van haar vader. De mensen om mij heen pushen dat ik rechten heb hier in Suriname. Ik ben 14 jaar getrouwd met Alan. We zijn nog getrouwd.

Nog getrouwd

Graag wil ik van andere vrouwen in Suriname weten of ze ook zouden vechten met Alan voor geld en bezittingen. Ik ben bang en ik ben ook moe. Voor mij hoef ik hem nooit meer te zien. Ik hoef ook niet perse aangifte te doen. Ik  geloof in Karma.

En by the way. Denken jullie echt dat de politie hem gaat opsluiten? Hij heeft geld en hij heeft contacten. Het allerliefst laat ik Karma met hem afrekenen. Maar dat is wel erg makkelijk voor hem. Ik ben gewoon niet iemand die graag wraak neemt. Maar moet ik nu toch iets doen? Misschien voor mijn dochter. Een beter leven voor har. En misschien is het ook goed voor haar om te zien dat haar vader gestraft wordt.

[quads id=1]

Redelijk goed

Maar wat doe ik haar aan als ze alles weer moet herinneren en als ze met de politie weer over alles moet praten. Het gaat nu redelijk goed met haar. Of moet ik gewoon opnieuw beginnen samen met mijn dochter. We hoeven zijn geld niet. Ik moet gewoon blij zijn dat ik van hem af ben toch? Ik vind wel een baantje

Gaarne wat advies want ik moet besluiten gaan nemen. En natuurlijk. Ik lieg niet: De helft van alle bezittingen van Alan zal het leven van mij en mijn dochter wel makkelijker maken. Mijn besluit staat wel vast. Ik ga nooit meer terug naar Alan. Ook niet naar mijn ouders. Ik neem het ze heel erg kwalijk ook. Wat mij betreft mogen ze ook opgesloten worden. Maar ik laat ze ook voor Karma.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Ik wil scheiden maar ik ben bang dat hij mij gaat vermoorden ~ Paramaribo

Anoniem: Mijn man houdt van mij maar hij mishandelt mij

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig