Huilende stiefdochters uit Suriname vertellen wat hun misbruikende stiefvader hen heeft aangedaan

Suriname politie
2 stiefdochters uit Suriname verklaren huilend dat hun stiefvader hen heeft misbruikt. De stiefvader ontkent alles.
Bekijk het bericht voor meer informatie. Waarom lees je bijna nooit iets over de moeders? Waar zijn die? Laten ze hun kinderen misschien te vaak alleen dat ze niet weten wat erin huis gebeurt? Of zijn de moeder soms wel (bewust of onbewust) op de hoogte?
Stiefvader Suriname

Intiem misbruikende stiefvader hoort 8 jaar tegen zich eisen. De 50-jarige stiefvader Robby hoorde maandag een gevangenisstraf van 8 jaar tegen zich eisen. Deze verdachte heeft op verschillende momenten zijn 2 minderjarige stiefdochters misbruikt. In de periode gelegen tussen 25 juni tot 31 december 2017 wordt hij verdacht ontucht te hebben gepleegd met zijn minderjarige stiefdochter.

In de periode 1 november 2016 tot 30 november 2016 heeft hij een ander stiefkind gedwongen om met hem naar bed te gaan. Ook zegt het tweede slachtoffer dat de verdachte haar in de periode januari 2017 tot december 2017 heeft misbruikt. De aangifte werd gedaan door een oudere zus van deze 2 slachtoffers in Suriname.

Oudere zus

Volgens het OM Suriname heeft 1 van de meisjes zowel bij de politie als op de zitting bevestigd dat toen zij 9 jaar oud was, zij door haar stiefvader werd mis-bruikt. In 2017 werd zij wederom verkracht.

Volgens de slachtoffers is het feit op 2 momenten gebeurd. Huilend hebben beide slachtoffers op de zitting hun relaas gedaan.

Ze moesten huilen

De verdachte daarentegen ontkent beide meisjes te hebben misbruikt. Het OM nam de consistente verklaringen van de slachtoffers als bewijs mee. Ook het visum van de specialist werd als ondersteuning meegenomen. Bij een van de slachtoffers is het visum niet aanwezig, daar zij kort na de aangifte was bevallen.

Het OM achtte een straf van 8 jaar passend en geboden. Op 6 mei zal advocaat Georgette Leter haar pleidooi houden. De verdachte blijft aangehouden.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland