Extreme verhoging van tarieven rijbewijs Suriname gaat nu niet door

Paramaribo Rijbewijs

De samenleving was in rep en roer na de bekendmaking van de verhoging van de rijbewijstarieven in Suriname.

[quads id=1]

Veel mensen waren boos en hebben geklaagd. Het heeft geholpen. Want er is zojuist medegedeeld dat de verhoging wordt aangehouden. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan iedereen!

Rijbewijs Suriname

Verhoging rijbewijzen wordt aangehouden. De verhoging van het tarief van een rijbewijs van SRD 50 naar SRD 350 is tot nader order aangehouden. Dit heeft waarnemend korpschef Roberto Prade zojuist meegedeeld in Bakana Tori op SRS, tegenover Cliff Limburg. De politietopper van Suriname kan zich indenken dat mensen ‘pissig’ zijn over de verhoging. “Maar al die jaren heeft het korps de mensen gesubsidieerd”, zegt Prade.

[quads id=1]

Politie baas Suriname

De politiebaas legt uit dat er veel geld wordt uitgegeven voor het nieuwe rijbewijs. Er is een openbare aanbesteding geweest in 2011. De eerste betaling om het project op starten is er SRD 900.000 betaald voor de aanmaak van de nieuwe rijbewijzen. De continuïteit moet worden gegarandeerd, stelt Prade.

2000 rijbewijzen

De politiechef voert aan dat er steeds onderhoud moet worden gepleegd. Voor dit jaar is er al SRD 268.944 betaald. Er wordt op maandbasis 1000 tot 2000 rijbewijzen uitgegeven. Prade zegt dat de er nog wat discussie moet plaatsvinden, daarom is de verhoging aangehouden. Hij sluit niet uit dat de verhoging zelfs hoger kan zijn.

[quads id=1]

Juiste procedure

Er is flink geprotesteerd door de samenleving over de abrupte verhoging. De juiste procedure is niet gevolgd door de korpsleiding, waardoor de zaak is aangehouden is. Dit geeft Prade toegegeven in het programma. De vorige bedragen zijn vastgesteld bij wet.
[quads id=1]

Volgens de politiebaas kan er een verkorte procedure worden gevolgd om de tarieven aan te passen, zonder dat er wetswijziging hoeft te komen. Een deel van de setting was wel op de hoogte van de procedure, maar besloten is om de correcte weg te volgen.
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland