Bijna 30 doden nadat vakantie bus in Europa verongelukt (video’s)

vakantie bus
Een vreselijk bericht uit Europa. Een bus vol met vakantiegangers is daar verongelukt. De bus reed van de weg af en kwam terecht op een huis

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en kijk naar de verschillende video’s. RIP
Bus in Europa

28 doden bij ongeval met touringcar op Portugees eiland Madeira in Europa. Op het Portugese eiland Madeira heeft woensdagavond een ongeluk met een touringcar plaatsgevonden. Het Portugese persbureau Lusa meldt op basis van lokale bestuurders dat er 28 doden zijn gevallen. Er zijn geen Nederlanders betrokken, er zouden vooral Duitse slachtoffers zijn.

[quads id=1]

Bus ongeluk Portugal

Verschillende media laten op basis van de burgemeester van Santa Cruz, Filipe Sousa, weten dat er elf vrouwen zijn omgekomen en zeventien mannen. Nog 22 mensen zouden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels vernomen van de Portugese autoriteiten dat er geen Nederlanders aan boord waren van de bus.

Geen Nederlanders

Volgens meerdere lokale media en Duitse media zou het gaan om Duitse toeristen. Ook de burgemeester zou tegen lokale media hebben gezegd dat er uitsluitend Duitse slachtoffers zijn gevallen. In totaal zouden er 51 mensen in de bus hebben gezeten.

[quads id=1]

vakantie bus“Ik heb geen woorden om te beschrijven wat er is gebeurd. Ik kan het lijden van deze mensen niet onder ogen zien”, zei de burgemeester tegen de lokale nieuwszender SIC.

Bus raakte op een helling van de weg

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Volgens Euronews zou de bus in botsing zijn gekomen met een ander voertuig voor het van de weg raakte. Vervolgens zou de touringcar van een helling zijn gevallen en op een huis zijn gevallen.

[quads id=1]

Er zijn meerdere ambulances ter plaatse. Het incident gebeurde rond 19.30 uur plaatselijke tijd in de stad in  Europa

De stad ligt in het zuidoosten van Madeira, dat ongeveer 875 kilometer van het Portugese vasteland ligt in de Atlantische oceaan.

Video’s

Bekijk hier de vdieo’s:

Gerelateerde berichten:

Video en foto’s – Dodelijk busongeval in Cuba. Ook mensen uit Nederland zaten in de bus

Chauffeur rijdt weg met bus vol kinderen en steekt bus in brand video buitenland

Bron: Nu.nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland