Ontslag leerkracht school te Brokopondo Suriname van de baan? (video)

mishandeling Suriname
Een groot gedeelte van de samenleving in Suriname was van slag na het zien van de filmpjes van de vecht en trekpartij tussen een leerkracht en een leerlinge.

[quads id=1]

Wie was nu eigenlijk fout? De meningen hierover zijn verdeeld. De minister was duidelijk. Zij dreigde met ontslag. De school werd gesloten. Er werd een krutu gehouden en nu hebben ze gehoord dat het ontslag wordt aangehouden. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de interessante video erover. Moet de leerkracht nu wel of niet ontslagen worden? Of moet hij op een andere school geplaatst worden?
Geen ontslag

[quads id=1]

Ontslag leerkracht Brokopondo van de baan. Na een krutu met het traditionele gezag van Brokopondo hebben leraren via de districtscommissaris te horen gekregen dat het ontslag van de in opspraak geraakte leraar Urvin W. wordt aangehouden.

Andere school?

Het is nog niet bekend of hij wordt teruggeplaatst op lbo-Brokopondo of op een andere school. De Bond Lager Technisch Onderwijs (BLTO) zal dinsdag een standpunt bepalen om na de vakantie tot verscherping van acties van de leerkrachten van lbo-Brokopondo Suriname over te gaan.

[quads id=1]

Brief naar de minister

De bond heeft naar aanleiding van het voorval op vrijdag 5 april, waarbij leraar Urvin W. een leerling van de plaatselijke muloschool van haar rivaal heeft weggesleept, een brief gericht aan minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De bewindsvrouw heeft na het voorval gedreigd de leerkracht in kwestie met ontslag te sturen.

Erger voorkomen

Dit incident heeft voor veel beroering in de samenleving gezorgd. De in ongenade gevallen onderwijzer zegt dat hij erger heeft kunnen voorkomen door het meisje slepend af te voeren. De tiener wilde een leeftijdsgenoot met een stoel bewerken. De leraar die dat zag, kwam tussenbeide en probeerde de zaak te sussen. De zestienjarige was heel verhit en agressief en begon op een bepaald moment heftig met haar voeten en handen te zwaaien.

[quads id=1]

Deuren gesloten

De leraar hield haar bij haar handen vast en sleepte haar van de klas het schoolterrein op. Na de ontslagdreiging heeft de bond de schooldeuren gesloten gehouden. “Het ligt aan de minister of zij de bond wenst te ontvangen. Zij is onze gesprekspartner”, zegt bondsvoorzitter René Bilkerdijk.

Voelen zich beledigd

Hij noemt de uitspraken van Ferrier over de bekwaamheid van praktijkleerkrachten op de lbo-scholen grievend. “Wij die praktijklessen verzorgen, na het Amto of Natin te hebben afgerond, voelen ons beledigd.” De ledenvergadering is bedoeld voor alle leerkrachten van lbo-scholen. “Vandaag is het een leerkracht uit Brokopondo en morgen is het iemand uit de stad.”

[quads id=1]

Handtekeningen actie

Donderdag zijn de ouders tijdens een krutu ingelicht over het voorval. Bij die gelegenheid zijn handtekeningen van 110 ouders verzameld om via de districtscommissaris op te sturen naar de minister. Aan de ouders is
uitgelegd wat zich heeft afgespeeld en waarom de school is gesloten

Bekijk hier nog een interessante video omtrent de kwestie:

Gerelateerde berichten:

‘Er zullen maatregelen getroffen worden tegen leraar in Suriname die leerling over de grond sleept’ (video’ s)

Video – 14-jarige leerling in gezicht gestoken door klasse oudste ~ Mulo school Suriname

Geschreven door Naomi Hoever
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland