Mijn schoonmoeder komt een half jaar op vakantie bij ons in Nederland – Anoniem Suriname

Suriname vakantie

Lieve FamilieNieuws. Mijn naam is Geeta. Ik ben geboren in Nederland maar kom wel van Surinaamse Hindoestaanse ouders. Mijn ouders zijn wel geboren in Suriname. Zij wonen al meer dan 40 jaar in Nederland.

[quads id=1]

Ouders uit Suriname

We wonen in Den Haag. Ik ben met Anand, niet getrouwd. Ook hij is geboren in Nederland. Zijn ouders zijn teruggegaan toen hij 16 jaar was. Hij bleef achter met zijn broer. Zijn vader is onlangs overleden in Suriname.

Anand en zijn broer Richard waren in Suriname voor de crematie. Daar hebben ze de situatie van hun moeder nader bekeken, Bar slecht. Ook die van zijn zusje. Die is getrouwd en heeft 2 kinderen. Ze wonen allemaal in het huis van Anand zijn ouders. Hun vader is bijna 5 jaar ziek geweest. Anand en zijn broer hebben toen in Suriname besloten om hun moeder naar Nederland te laten komen. Eerst voor een half jaartje vakantie en dan om te blijven.

Op vakantie naar Nederland

Ze hebben ook besloten dat hun moeder dus een half jaartje bij ons in huis komt. De vrouw van Richard wilde niet. Maar ik ben daar ook tegen. Ik heb geen zin om zijn moeder een half jaar bij ons in huis te hebben. Ik ken zijn moeder niet. Ik heb begrepen dat ze erg ouderwets is.

[quads id=1]

Ik spreek haar nooit want ik weet dat ze geen hoge pet op heeft van mij. Zij en Anand zijn zusje willen niets van mij weten. Daarom ken ik haar ook niet. Natuurlijk  speelt mee dat zij daar wonen en ik hier. Anand gaat ook altijd alleen naar Suriname. Anand is nu bijna 40 jaar. Ik ken hem 10 jaar. In die 10 jaar heb ik zijn moeder dus nog nooit gezien.

Nooit gezien

Zijn broer Richard en vrouw Rebecca (Een vrouw uit Nederland) nemen mijn schoonmoeder niet in huis. Rebecca heeft gewoon keihard gezegd dat ze dat niet wil doen. Dus komt ze bij ons. Lekker makkelijk. Ik ben een werkende en studerende vrouw. ik ben echt gesteld op mijn privacy. Ik wil echt zijn moeder niet een half jaar bij ons in huis hebben.

Suriname vakantie
Voorbeeldfoto van Kavyavishwakarma
Een half jaar op vakantie

Maar ik ben ook niet zo erg als die andere schoondochter om keihard nee te zeggen. Zij is nu de boeman. En ik zogenaamd de lieve. Maar ze weten niet dat ik het ook niet wil. Ik krijg nu al stress als ik eraan denk dat ik straks de hele dag met die moeder van Anand in huis zit.

[quads id=1]

Niet getrouwd

Anand en ik zijn niet getrouwd. Daar begint het al bij. Daar gaat ze over klagen. En we hebben geen kinderen. Ze vraagt hem de hele tijd wanneer we beginnen. Ik wil wel kinderen hoor. Maar wanneer ik er klaar voor ben.

Anand is heel lief. Ik wil hem niet teleurstellen. Hij voelt zich ook schuldig dat hij zijn moeder in zo een rot situatie is komen aantreffen. Daarom heeft hij dit gedaan. Hij moest zijn moeder weghalen van daar. De man van zijn zus behandelde zijn moeder als huissloof en er werd niet goed voor haar gezorgd. Anand zijn zus heeft ook een rotleven daar in Suriname. Ze wordt ook niet goed behandeld door die man. Is wel zielig

Geen half jaar

Ik wil best voor mijn schoonmoeder zorgen. Een weekje, een maandje hooguit maar geen half jaar.

[quads id=1]

Ik ben niet in Suriname opgevoed. Ik ben best wel Hollands opgevoed dus voor mij is het echt niet normaal als een ouder bij jou in huis komt wonen. En waar ik het allerbangst voor ben is dat zijn moeder nooit meer weggaat.

Mijn eigen moeder

Mijn eigen moeder zegt ook dat ik het niet moet doen. Ze denkt dat die schoonmoeder dan nooit meer weggaat. Ze heeft veel meer ervaring met mensen uit Suriname. Ik helemaal niet.

Zeggen jullie eens heel eerlijk tegen mij. Ben ik echt een slechte schoondochter? Ik heb van die nare ideeën over schoonmoeders uit Suriname. Ik lees heel vaak verhalen uit Suriname en meestal is het 1 en al ellende. Mijn eigen ouders zijn eerlijk gezegd ook niet zo hartelijk. Daarom ben ik misschien ook zo. Ik zou mijn eigen moeder waarschijnlijk ook niet in huis nemen. Met Anand durf ik hier niet zo makkelijk over te praten.

Lieve man

Hij is een hele lieve man. En hij is ook trots op mij. Zeker tegenover die andere schoondochter die keihard zijn moeder heeft geweigerd. Hij zegt me elke dag hoe erg hij dat vindt.

Ik zoek naar manieren om dit op te lossen. Ik heb zelfs gekeken of ik een half jaartje een huis kon huren voor zijn moeder. Maar ik kan niets in de buurt vinden. Misschien moet ik het gewoon zo laten. 6 maanden is zo voorbij. Maar wat als ze blijft? Daar ben ik zo bang voor. Nu haar man is overleden heeft ze niets dat haar in Suriname houdt.

Ik zoek een oplossing

Ik schrijf jullie om te kijken of jullie misschien een oplossing voor mij kunnen bedenken.

[quads id=1]

Ik hoop ook te horen dat ik niet moet overdrijven en dat die schoonmoeders uit Suriname helemaal niet zo lastig en veeleisend zijn. Het probleem is dat ik haar helemaal niet ken. In die 10 jaar zijn we beiden afstandelijk geweest naar elkaar toe. Zij sprak niet met mij en ik ook niet met haar. Niet uit ruzie maar gewoon. Geen interesse denk ik.

Mijn goede relatie

Waar ik ook bang voor ben is dat ze onze goede relatie gaat verpesten. Ik leef gelukkig met Anand. We zitten elkaar helemaal niet in de weg. We zijn heel vrij. Ik ga drie keer per week naar de gym, En 2 keer ga ik met een vriendin op stap. Ik ga naar school en ik heb een baantje. Een heerlijk vrij leventje. Straks gaat ze Anand vertellen dat ik geen goede vrouw ben. Dat ik niet kook en niet goed schoonmaak. Want dat is ook wel zo. Anand kookt meestal. Hij vindt het niet erg maar misschien gaat zijn moeder hem ophitsen.

[quads id=1]

Zucht

Ik heb wat advies nodig. Ik ben ook schuldig aan deze situatie. Ik had meer aandacht meten besteden aan de familie van Anand in Suriname. Anand had het zelfs over zijn zus dat ze ook een break nodig heeft maar dat kan ik helemaal niet aan. Ik zie allemaal problemen met die zus.

Kijk ik hou echt van mijn lekker leventje. Ben ik egoïstisch? En moet ik gewoon zijn moeder in huis laten? Of snappen jullie wel een beetje wat ik bedoel? Ik hoor graag jullie mening en misschien hebben jullie ervaring met Hindoestaanse schoonmoeders uit Suriname. Misschien valt het allemaal wel mee toch? Ik hoor het graag, Bedankt alvast, Geeta

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Als ik was gebleven zou mijn man me doodmaken

Anoniem: Ik haat mijn schoonmoeder. Ik wil haar niet meer in ons huis ~ Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig