Grote brand in beroemde Kathedraal in Parijs (live video’s)

brand Parijs
Als je denkt aan Parijs in Frankrijk, dan denk je aan de beroemde Parijse kathedraal Notre-Dame. Een trekpleister voor toeristen.

[quads id=1]

Een grote schok voor de mensen op dit moment in de Franse stad. De kathedraal staat namelijk in brand. En niet zo een klein beetje ook. Een gedeelte is zelfs al helemaal ingestort.  Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de indrukwekkende beelden van de brand.
Brand Parijs

Grote brand in beroemde Parijse kathedraal Notre-Dame. Er woedt op dit moment een grote brand in de beroemde Parijse kathedraal Notre-Dame.

[quads id=1]

Op beelden is te zien hoe het vuur razendsnel om zich heen grijpt. Het lijkt erop dat het bouwwerk niet meer te redden is.

Indrukwekkende beelden

De rook kwam in eerste instantie uit het middenschip van de kathedraal, waarna de vlammen zich in rap tempo verspreidden. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar aan de middelste toren vonden wel werkzaamheden plaats.

[quads id=1]

brand Parijs
Foto van national Post

Met bulderend geraas stortte zojuist een deel van het dak in. Rond die tijd kwam ook de torenspits van de Notre-Dame naar beneden.

[quads id=1]

Op social media

De brandweer is massaal aanwezig en brandweerlieden doen verwoede pogingen het vuur te blussen. De vuurzee trekt veel bekijks en mensen in Parijs delen massaal beelden van het brandende monument op sociale media.

Het is onbekend of er mensen in de kathedraal aanwezig waren toen de brand uitbrak. Op de website van de Notre-Dame staat dat tussen 18.15 uur en 19.00 uur lokale tijd een mis zou plaatsvinden in de kerk.

Grote toeristische trekpleister

De kathedraal staat op het Île de la Cité, in het centrum van Parijs. Het gebouw is een van de grootste toeristische trekpleisters van de Franse hoofdstad en is sinds 1991 ook Werelderfgoed.

Bekijk hier de live videobeelden:

[quads id=1]

Bron: Nu.nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland