Bouwen in Suriname – Hou je aan je bouwvergunning en voorkom onnodige kosten door sloop

bouwen Suriname
Hierbij een waarschuwing vanuit het ministerie van OWTC Suriname. Niet iedereen houdt zich aan de verleende bouwvergunning. Soms bewust en soms onbewust.
[quads id=1]
Het ministerie laat weten dat bij overtreding van je bouwvergunning zij overgaan kunnen gaan tot sloop. Houdt u daar rekening mee. Geef het door aan anderen om onnodige kosten te voorkomen.
Ministerie Suriname

Bouwen in afwijking van verleende bouwvergunning. Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie Suriname heeft conform haar wettelijke bevoegdheden, in de afgelopen periode de reguliere veldcontroles van de afdeling Bouw- en woningtoezicht op bouwovertredingen geanalyseerd.

Verleende bouwvergunning

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties.

[quads id=1]

Onwetendheid

Het ministerie doet een dringend beroep op de samenleving zulks na te laten en zo te voorkomen dat de gedane investering gesloopt wordt door het ministerie zelf, of door betrokkene.

Gesloopt door eigenaar

Ter illustratie hiervan kunnen twee sloopcases genoemd worden die in de maanden maart/april 2019 zijn uitgevoerd. In een geval aan de Martin Luther Kingweg in Suriname, moest een in aanbouw zijnde woning worden gesloopt door de eigenaar. Vermeldenswaard is dat de eigenaar ertoe is overgegaan een kortgeding aan te spannen tegen het ministerie, omdat hij niet eens was met de aanzegging.

bouwen Suriname

[quads id=1]

Kosten van de eigenaar

Nadat bleek dat het besluit van de rechter in zijn nadeel uitviel (omdat betrokkene in afwijking heeft gebouwd), heeft hij zelf het pand moeten slopen. In een ander geval heeft het ministerie op de Hoek van de Lallarookhweg en de Cocobiacoweg –op kosten van de eigenaar- zelf, hetgeen in afwijking gebouwd was gesloopt.

[quads id=1]

De samenleving wordt verzocht zich goed te laten informeren door het ministerie of door actoren die kennis van zaken hebben, alvorens zij ertoe overgaat te bouwen. Gewaarschuwd wordt dat bij het constateren van bouwovertredingen er onherroepelijk opgetreden zal worden door het ministerie.

Bron: De Boodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland