Bouterse of Santokhi – Wie zou er winnen als er nu verkiezingen zouden zijn in Suriname

NP VHP Bouterse santokhi
Het wordt in ieder geval een nek aan nek race voor de VHP en de NDP. Als er nu verkiezingen worden gehouden in Suriname wint de VHP in Paramaribo.

[quads id=1]

Dat blijkt uit een opiniepeiling die het Nikos heeft uitgevoerd. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Wie zou er winnen volgens jou? Er zijn ook nog andere partijen. Maken die ook kans?
Verkiezingen in Suriname

Nek aan nek-race VHP en NDP.  Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, wint de VHP in Paramaribo flink en moet de NDP fors inleveren. Beide partijen zouden zes van de zeventien beschikbare zetels krijgen.

[quads id=1]

Bouterse of Santokhi

Dat is voor de VHP vier meer dan ze in 2015 behaalden, voor de NDP drie minder. Dat blijkt uit een opiniepeiling die het Nikos tussen 29 maart en 7 april heeft uitgevoerd.

De NPS kan volgens de peiling op drie zetels rekenen (één meer dan in 2015), Abop gaat van één naar twee zetels. DOE, Pertjajah Luhur (PL) en BEP raken hun zetel kwijt die ze bij de laatste verkiezingen binnenhaalden.

Somohardjo

Op de PL van Paul Somohardjo zou zelfs slechts een half procent van de kiesgerechtigden stemmen.

NP VHP Bouterse santokhi
Bouterse versus Santokhi foto van United.sr

[quads id=1]

Alle overige partijen vallen vooralsnog eveneens buiten de boot, dus ook nieuwkomers PRO en Strei!

Van de duizend mensen die zijn gevraagd, zegt 26,7 procent nog niet te weten op welke partij ze volgend jaar mei gaan stemmen.

Ze weten het nog niet

15,6 procent gaf aan niet naar de stembus te zullen gaan. Overigens vreest bijna de helft van de geënquêteerden (46 procent) dat de verkiezingen niet eerlijk zullen verlopen.

[quads id=1]

Meer in de krant

Lees meer over de opiniepeiling van het Nikos in de maandageditie van de Ware Tijd. De krant van Vandaag dus

Geschreven door Armand Snijders
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland