We wonen samen maar zijn kinderen wil ik niet meer in mijn huis hebben – Anoniem Suriname

anoniem Suriname kinderen

Hallo lezers van FamilieNieuws Suriname. Ik ben Dora uit Suriname. Jullie gaan me misschien een heks vinden of een slechte vrouw. Maar ik wil even de tijd nemen om mijn situatie uit te leggen.

[quads id=1]

Dora uit Suriname

Veel mensen snappen me niet. En daardoor voel ik me alleen. Ik heb namelijk heel veel problemen op dit moment. De problemen zijn begonnen toen ik zijn kinderen leerde kennen. Dus ook zijn ex Joan. Hij en zijn ex hebben 3 kinderen. 7 t/m 18 jaar. Ik ga nu 3 jaar met John en ik denk dat ze ook precies 3 jaar uit elkaar zijn. Misschien wel door mij.

Ze hebben misschien nog een jaartje gerommeld met elkaar. Maar toen ik erachter kwam dat hij nog met Joan rommelde heb ik hem gedwongen om een keuze te maken. Ik wilde hem niet meer. Maar zijn moeder, ja zijn moeder, heeft me gesmeekt om haar zoon nog een kans te geven.

[quads id=1]

Hij heeft kinderen

Hij woonde destijds ook bij zijn moeder. Niet omdat hij geen eigen huis kan betalen. Hij zorgt voor zijn moederen zijn ex is in zijn huis met de kinderen. Ik heb zelf nooit kinderen gewild. Waarom weet ik niet. Ik voelde er niets voor. Ik ben nu 37 en wil het nog steeds niet. Het zit gewoon niet in me.

En ik geef ook toe dat ik niet weet hoe ik met kinderen om moet gaan. Dus toen John me op een gegeven moment kennis liet maken met zijn ex en kinderen! Voelde het raar aan. Ook  omdat hij toch voor mij had gekozen toen ik hem die keus gaf. Ik heb hem wel vaker gezegd dat hij terug moest gaan naar Joan en de kinderen. Maar dat wilde hij niet.  Hij wilde echt bij mij zijn. En zijn moeder zei me ook dat Joan geen goede vrouw voor hem was.

We wonen samen

Als hij bij zijn moeder was zag hij die kinderen. Ze kwamen ook vaak daar. Toen besloten we om samen te wonen. We huren nu samen een huis in Suriname. Sinds we samenwonen zijn de problemen begonnen. Het begon bij Joan. Ze wilde niet dat die kleintjes bij mij in huis kwamen.

[quads id=1]

De oudste is eigenlijk nooit echt een probleem geweest. Die heeft zelfs een maandje bij ons gewoond omdat haar moeder haar onheus behandelde. Maar ze woont nu bij haar oma. En komt wel regelmatig hier. Het contact tussen haar en haar moeder is slecht. We wonen ook niet al te ver van mijn schoonmoeder.

Hij heeft haar gelaten voor mij

Maar vanaf de eerste keren dat die kleintjes hier in huis kwamen vond Joan altijd dat ze er bij moest zijn. In het begin wilde ze zelfs dat ik er niet bij was. Ze moesten eerst wennen aan de nieuwe omgeving. Ik heb alles gelaten. Vanzelf, ik voelde me ook een beetje schuldig omdat ik mede verantwoordelijk ben voor de breuk tussen Joan en John.

Ik liet heel veel toe. John wilde niet in het huis van hem en Joan gaan om de kinderen daar te zien. Joan heeft ook een schatje die daar in huis verblijft. Ingewikkeld allemaal hé. Maar daarom gaat hij niet daar. Hij wil der schatje niet ontmoeten. Terwijl ik wel mijn huis open gooi voor haar kinderen.

[quads id=1]

Snel ophalen

Als ze er waren zorgde ik dat ik al weg was. In het begin dan. Gewoon om niet tussen hun en hun vader te zitten. Daarna bleef ik wel gewoon thuis. Hun moeder kwam ze meestal heel snel ophalen. Het leek alsof ze bang was dat ik ze iets aan zou doen. Ze mogen niets eten en niets drinken. En als ik ze iets vroeg dan was het: ‘Het mag niet van onze moeder’. Ik werd er stapelgek van. Zee bleven zitten in hun uniform als ze van school kwamen. Niet een even opfrissen. Verkleden wilde ze niet. Met de auto weg wilden ze niet. Alleen maar op de bank zaten ze en de hele tijd zaten ze naar me te kijken.

Tot ze weer naar huis gingen. Het meisje van 12 sprak helemaal niet met me, en als ze wel iets zei dan gaf ze een brutale mond. Ze was heel onbeschoft. En die jongen van 7 jaar zei niets en keek me niet aan. Hij leek bang. En moest de hele tijd huilen. Plus hij en zijn zusje maakten de hele tijd ruzie.

Hij bemoeide niet

Ik sprak zo vaak met hun vader. Dat dit niet normaal was. Natuurlijk gaf ik Joan de schuld van alles. Ze was die kinderen aan het brainwashen. De vader bemoeide niet. Dat was zijn antwoord. Die kinderen moesten gewoon wennen. Hij had zoveel dingen te zeggen. Het was natuurlijk ook niet leuk voor hem. Hou houdt van zijn kinderen. Hoe dan ook. Maar ook van mij.

Op een gegeven moment ging ik gewoon weer weg als die kinderen er waren en kwam pas als ze weer weg waren. Dat bracht ook weer spanningen want John vond dat ik hen niet steunde met de kinderen.

[quads id=1]

De laatste keer kwam ik thuis en zie Joan bij me op de bank zitten met haar kinderen. Benen gekruist alsof ze mevrouw des huizes was. Ik vond haar brutaal maar ik zei tegen mezelf dat ik niets daarover zou zegen. Ik groette netjes. Geen respons. Ik zei de kinderen gedag geen respons. Alleen die jongen zei me gedag. Ik hoorde zijn moeder tegen hem zeggen dat hij niet perse hoefde te groeten. En toen ben ik boos geworden.

Ze moesten opdonderen

Alle boosheid van al die maanden is naar buiten gekomen. Ik heb Joan der schoenen en die tassen van die kinderen op het erf gegooid en ik heb ze gezegd dat ze moesten opdonderen.
Het is mijn huis. Ik kook, ik maak schoon, ik doe alles in dit huis. Ik heb alles geaccepteerd dan komt mevrouwtje mij brutaliseren in mijn huis? Die dag hebben we vreselijke dingen tegen elkaar gezegd. Het spijt me wel dat die kinderen erbij waren en heel veel hebben gehoord. Maar sorry ze zijn niet meer welkom in mijn huis.

Vanzelf hebben John en ik ook erge ruzie hierover gekregen. Hij is zelfs opgestapt die dag en is met Joan en die kinderen naar zijn moeder gegaan. En nu ben ik alleen. John gaat bij mij terugkomen maar hij eist een excuses van mij naar Joan en de kinderen toe.

Teveel spanningen

En dat wil ik vanzelf niet. Ik meende wat ik zei. Ik wil ze niet meer hier in huis hebben. Ik weet dat het zijn kinderen zijn. Ik heb niet gezegd dat hij niet meer met ze om mag gaan. Maar ik wil ze niet hier in mijn huis hebben.

anoniem Suriname kinderen
Voorbeeldfot van Entertainment SA

Die spanning die het brengt is teveel voor me. En ik ga al helemaal niet mijn excuses aanbieden aan Joan. Ik ga mezelf niet verlagen voor die vrouw. Ja, ze is boos dat ik haar man heb genomen. Maar hun relatie was al op het eind. Ik accepteer dat ze contact heeft met John voor de kinderen. Ik accepteer dat John kinderen heeft en dat hij voor ze zorgt en dat ze op de eerste plaats komen.

[quads id=1]

De oudste is altijd welkom. Maar die kleintjes wil ik niet meer hier hebben. Ze groeten niet, ze eten mijn eten niet en ze willen me brutaliseren in mijn huis. En ik wil dat gedonder niet meer met Joan die denkt dat ze in en uit kan lopen. Het is klaar. Ik heb der opgedonderd ja.

Ons huis

Het is niet alleen mijn huis. Het is is van ons beiden. Ik ben fout ik had het met John moeten overleggen eerst. Maar ik was zo boos. Verplaatsen jullie je in mijn schoenen aub. John snapt het niet.  Hij accepteert het ook niet. En hij vindt dat ik onredelijk ben. Hij eist een excuus.

[quads id=1]

Ik heb jullie nu precies geschreven hoe het in elkaar zit. Ben ik onredelijk of begrijpen jullie mij wel? Ik kijk uit naar jullie reacties want vanzelf ik wil John niet kwijt. Kijk, als die kinderen ouder zijn kan alles anders worden. maar nu zolang die ex zoveel invloed op ze heeft wil ik ze niet hier hebben. Dat gaat John moeten accepteren. Laat ze maar bij zijn moeder afspreken. Ja toch? Ik heb nu teveel gegeven en teveel aan anderen gedacht. Nu denk ik alleen aan mezelf. Want niemand houdt rekening  met mij nu. Daarom zie je dat sommige vrouwen geen man nemen die kinderen heeft. Want die exen zijn lastig.

Bedankt dat ik jullie mijn verhaal mocht vertellen. Dank u wel Familienieuws. Dora

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn zoon heeft meerdere kinderen met meerdere vrouwen

Anoniem ~ Ik ben 1 keer op vakantie geweest naar Suriname. En nu wil ze dat ik haar kinderen erken

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig