Strafeis en boete voor man die zegt dat hij pinda sambel met cocaïne in Suriname heeft gekocht

luchthaven Suriname
Veel mensen keken raar op na het verhaal van de man die vertelde dat hij de zakken met pinda sambel vol met drugs gewoon had gekocht.

[quads id=1]

Hij ging met spoed naar een beri in Nederland. Maar werd op de luchthaven in Suriname aangehouden. Niet iedereen geloofde zijn verhaal. Bekijk het bericht om te lezen wat de man nog meer vertelt over zijn ‘bagage’. Geloven jullie hem?
Luchthaven Suriname

3,5 jaar cel en SRD 30.000 boete geëist in coke-zaak

[quads id=1]

Officier van justitie Claudia Bruining heeft donderdag een celstraf van drie en een half jaar en een geldboete van SRD 30.000 of een hechtenis van zes maanden geëist tegen Miquel M. Hij is in januari op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven in Suriname aangehouden met vier pakken gemalen pinda waarin drugs waren verwerkt. De pindasaus had een brutogewicht van 11.740 gram.

Gepakt met pinda sambel

Op de vorige rechtszitting gaf de verdachte aan dat hij ‘geframed’ zou zijn, omdat hij altijd in discussie gaat omtrent zaken die onjuist zijn daar. Bruining achtte uitvoer van de drugs bewezen. De man heeft de Wet op Verdovende Middelen overtreden. De officier kon het exact gewicht van de cocaïne dat getest werd in de pinda sambel niet aangeven. Ze vermoedde dat het om een grote hoeveelheid zou gaan, aangezien de man beweerde dat hij drie pakken pinda sambel van elk een kilogram had gekocht onder de markt.

[quads id=1]

Gekocht onder de markt

Raadsman Benito Pick die de verdachte bijstaat, voerde aan dat de man geconfronteerd werd met pakken pinda sambel die hij net gekocht had. Hij ging met spoed naar een begrafenis in Nederland. Hij kocht de spullen dezelfde dag vóór zijn vertrek uit Suriname nog. Ook had zijn cliënt gevraagd om de camerabeelden te Zanderij te bekijken, hetgeen niet is gebeurd. Hij vroeg eveneens om de pinda sambel op vingerafdrukken te testen. Dit gebeurde niet en hem werd voorgehouden dat teveel personen de pakken aangeraakt hadden. Vervolgens vroeg de verdachte om zijn handen te testen op sporen van drugs. Dit is niet gebeurd. Volgens Pick heeft zijn cliënt geprobeerd zijn verhaal aannemelijk te maken door mogelijke bewijsmiddelen aan te dragen.

[quads id=1]

Hoge geldboete

De advocaat merkte op dat de officier op basis van vermoedens de strafeis heeft gepresenteerd. Het exacte gewicht is niet bepaald. Pick vroeg de kantonrechter om niet mee te gaan met de eis van de officier. “Ik heb voor het eerst gehoord over zo een hoge geldboete in zo een zaak. Gelet op verklaringen van zeker drie getuigen hoop ik edelachtbare, dat u deze verklaringen in acht zult nemen en de verdachte het voordeel van de twijfel zult geven en hem zult vrijspreken.

Hij houdt zich niet bezig met deze dingen

Zo niet zal ik u vragen om de strafeis van de officier niet in acht te willen nemen”, zei Pick.

[quads id=1]

In zijn laatste woord zei Miquel M. dat hij zich niet bezighoudt met dit soort praktijken. Ook gaf hij aan dat hij met alles heeft meegewerkt en dat hij niets met de cocaïne te maken heeft. Op 25 april zal Mettendaf vonnis vellen in deze strafzaak.

Eerdere berichten:

Over de man uit Suriname die pinda sambel met cocaïne kocht op de markt te Paramaribo.

[quads id=1]

Man zegt dat hij pinda sambel met cocaïne onder de markt te Paramaribo heeft gekocht. ~ Luchthaven Suriname

Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland