In the spotlight Suriname: Wie is top windsurfer Kiran Badloe? (video)

Badloe Suriname
In the spotlight: Wie is windsurfer Kiran Badloe. Hij is zoon van een vader uit Suriname en een moeder uit Nederland.
Vanaf zijn 9de jaar stond hij al op de (surf) planken. En hij behoort inmiddels tot de besten van Europa. Bekijk het bericht voor meer informatie over hem. Kijk ook naar de video met wat tips van Kiran, in het geval je ook zou willen windsurfen. Of om gewoon even naar hem te kijken. P.s. Mocht hij besluiten om te stoppen. Dan kan hij alsnog model worden. Toch dames? You go Kiran!
Vader uit Suriname

Het gaat heel goed met windsurfer Kiran Badloe heeft in Palma de Mallorca de Europese titel voor het grijpen. De Nederlander klom vandaag op de voorlaatste wedstrijddag van de Open EK naar de eerste plaats in het algemeen klassement.

Zeker van zilver

Badloe is nu al zeker van zilver in de eindstand, omdat hij voldoende voorsprong heeft op de Franse nummer drie Thomas Goyard.

https://www.instagram.com/p/BVFg44_AFMs/

De Lelystedeling kwam twee keer als tweede en een keer als zevende binnen. Die sterke reeks was goed voor een royale koppositie, met alleen nog zaterdag de medalrace, met dubbele punten voor de eerste tien, voor de boeg.

Flinke voorsprong

Badloe begint met een voorsprong van dertien punten op Dorian van Rijsselberghe aan de finale, wat betekent dat hij maximaal zes plaatsen lager mag eindigen dan zijn trainingsmakker om het goud niet te verspelen.

Van Rijsselberghe, die bij het afgelopen WK Badloe naar de tweede plaats verdrong, liet vrijdag de twaalfde, eerste en vierde plaats noteren.

‘Het was een lekker dagje met zeewind’

Badloe is blij met de koppositie. “Het was een lekker dagje met zeewind. Het is altijd super om een één-tweetje met Dorian te varen, dat was een hoogtepuntje vandaag in de negende race. Ik heb solide gevaren en de anderen de fouten laten maken.”

Video lesje

Badloe is met Van Rijsselberghe verwikkeld in een langdurige strijd om één olympisch ticket voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Dit EK telt niet mee in het fictieve klassement.

Wil je ook leren windsurfen? Bekijk hier de video voor een lesje van Kiran:

Voor meer foto’s check out zijn Instagram pagina.

Bron: Nu.nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland