Over de dood van een kapitein in Suriname – zelfverdediging of moord?

bus
Een kapitein werd vermoord in Suriname. De verdachte zegt het volgende: ‘Ik werd aangevallen door 4 mannen en moest mij verdedigen met een mes’.

[quads id=1]

De 3 mannen die de aanval overleefden vertellen een heel ander verhaal. Wat was het nou? Zelfverdediging of gewoon moord? Bekijk het bericht om de verklaringen van beide partijen te lezen.
Dood in suriname

“De vier mannen probeerden mij aan te vallen en ik heb mezelf verdedigd met een mes. Achteraf bleek dat ik de kapitein en een van de andere collega’s heb verwond.” Dit verklaarde Mahesh L. maandag tegenover rechter Marie Mettendaf.

Hij heeft in maart van het vorig jaar de kapitein van de vissersboot waarop hij werkte om het leven gebracht. De verdachte beweert dat hij genoodzaakt was de slachtoffers te verwonden, echter hebben zij het tegendeel verklaard bij de politie.

[quads id=1]

Zij zeggen iets anders

Volgens Mahesh L. ontstond er een woordenwisseling nadat hij en de vier mannen waarmee hij op de boot was alcohol hadden genuttigd. Hij beweert dat de kapitein kwaad zou zijn, omdat de verdachte hem op enkele fouten had gewezen. Die ontevredenheid is volgens zijn verhaal uit de hand gelopen. Zijn collega’s verklaarden het tegendeel.

boot Suriname
Voorbeeldfoto van een boot op de rivier

[quads id=1]

Kapitein was boos

Volgens hen is Mahesh L. uit Suriname ook kapitein geweest in het verleden. Maar op die boot had hij de functie niet, terwijl hij dat wel ambieerde. Op zijn aandringen is hij een paar keer in de gelegenheid gesteld het roer over te nemen. Echter bleven de resultaten die Mahesh L. had beloofd uit. Toen de eigenlijke kapitein hem daarop wees, werd de verdachte woedend en ging het slachtoffer te lijf met een mes.

Hij kon niet tegen kritiek

Hij stak hem een aantal keer en gooide hem over boord in Suriname. “Ik hoorde plotseling een geschreeuw. Toen ik ben gaan kijken, werd ik ook in mijn rug gestoken en ben ik in de rivier gesprongen”, verklaarde één van de andere vissers bij de politie. De overige zagen kans zonder verwondingen te vluchten.

[quads id=1]

In de rivier gesprongen

Na zijn snode daad, voer Mahesh L. alleen naar de stad en deed aangifte van een beroving bij de politie. Hij viel echter door de mand toen het de politie opviel dat niets was meegenomen door de vermoedelijke rovers. Kort daarna hebben de drie slachtoffers aangifte tegen hem gedaan.

“Ik was bang dat ik mishandeld zou worden door de politie in Suriname”, gaf hij als reden op nadat hij is betrapt op zijn leugen. Mahesh L. blijft er wel bij dat hij eerst werd aangevallen door de vier mannen. Mettendaf stelde de zaak uit naar 30 april. Op die dag doet officier van justitie Roy Elgin zijn strafvoorstel.

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland