‘Ouders van hetzelfde geslacht mogen in Suriname niet trouwen en ook geen kinderen adopteren’ (video’ s)

moeder Suriname
Volgens het wetboek van Suriname mogen mensen met hetzelfde geslacht niet trouwen en en ook geen kinderen adopteren.

[quads id=1]

Zij zijn dus uitgesloten in wet ‘Bescherming moederschap’. Bekijk het bericht voor meer informatie. Is dit discriminatie? De 1 vindt van wel maar de ander zegt van niet. 2 vrouwen kunnen toch geen kinderen samen krijgen? Maar ze kunnen ze wel samen opvoeden. Wat is jullie mening hierover?
Ouders in Suriname

Ouders van gelijk geslacht die kinderen hebben en opvoeden in Suriname, worden niet meegerekend in de wet ‘Bescherming moederschap’, die De Nationale Assemblee (DNA) momenteel behandelt. VHP-parlementariër Dew Sharman is hier niet gelukkig over en noemt het besluit “discriminatoir”.

[quads id=1]

Is het discriminatie

Hij wil weten waarom de uitzondering, omdat deze burgers ook bijdragen aan het Fonds Voorzieningen Ouderschapsverlof dat aan de wet is gekoppeld.

Verantwoordelijk minister Soewarto Moestadja van Arbeid zei dinsdag in het parlement dat ouders van gelijk geslacht biologisch geen kinderen kunnen krijgen. Volgens de Surinaamse wetgeving mogen zij niet trouwen en ook geen kinderen adopteren.

Wetboek

Het Burgerlijk Wetboek kent volgens hem alleen echtparen, dus een koppel van een man en een vrouw.

[quads id=1]

Onder het begrip moederschap wordt in de nieuwe wet verstaan, het ter wereld brengen van een kind zonder broodvrees, zonder schade aan de gezondheid, met behoud van een baan en zonder inkomstenderving.

Moederschap

De wet regelt dus ook het moederschap als het gaat om arbeid: de omstandigheden waaronder een zwangere vrouw arbeid mag verrichten en bescherming tegen ontslag.

moeder Suriname
voorbeeldfoto van newnownext

Zonder specifiek een punt te maken op het ouderschap van personen van hetzelfde geslacht, zei NPS-parlementariër Patricia Etnel dat moederschap veel verder gaat, zeker bij de opvoeding van kinderen. De nieuwe wet regelt volgens haar nog niet het begrip moederschap in al zijn facetten.

[quads id=1]

Opvoeden

Moederschap is meer dan een kind ter wereld brengen en heeft volgens haar ook te maken met de opvoeding. De politica uit Suriname zegt dat er daarom hard moet worden gedacht aan gezinsbeleid. Het opvoeden van kinderen moet goed worden geregeld en omschreven.

Meer tijd nodig

Ze vraagt ook wat de benadering zal zijn wanneer in een rechtszaak een moeder aangeeft dat ze bij het opvoeden van de kinderen meer tijd nodig heeft, of thuis wil blijven, maar tegelijk haar baan wil behouden. De definitie moederschap in Suriname moet dus veel breder worden geformuleerd, aldus Etnel.

Bekijk hier de video omtrent dit onderwerp tijdens de DNA vergadering van gisteren:

Wat vinden de vaders ervan Bekijk een verslag erover in een uitzending van ATV:

Geschreven door Wilfred Leeuwin
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland