Kassa medewerkster Lucky Store Suriname veroordeeld wegens verduistering

geld Suriname
Meer dan SRD is 75.000 ‘zoekgeraakt’ bij Lucky Store Suriname. Op camerabeelden is te zien hoe de kassa dame het geld wegneemt.

[quads id=1]

Als ze aan het werk was, was er altijd een kasverschil, en anders niet. Bekijk het bericht voor meer informatie. De rechter heeft de vrouw veroordeeld wegens verduistering van een deel van het bedrag. Heeft iemand anders dan de rest van het bedrag gestolen?
Lucky Store Suriname

Kassierster Lucky Store veroordeeld. E.S., een kassierster bij Lucky Store, is woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden met aftrek en een proeftijd van een jaar. Als bijzondere voorwaarde werd aan haar opgelegd dat zij het verduisterd bedrag van SRD 1050 terug moet betalen.

[quads id=1]

Geld terugbetalen

Indien zij in gebreke blijft, zal er een hechtenis volgen van 2 weken. Echter merkte kantonrechter Robert Praag op dat de 2 weken hechtenis de boete niet opheft. Zij moet dat bedrag terugbetalen. Zij is veroordeeld wegens verduistering.

Camerabeelden

Op de vorige zitting gaf officier van justitie Mirella Van Dijk aan dat het bedrijf een aangifte had gedaan van verduistering van een geldbedrag van SRD 77.445. Op de camerabeelden van 13 en 17 oktober is te zien dat het achtergehouden geld onder het toetsenbord geplaatst werd.

[quads id=1]

Alleen als ze er was

Opvallend is dat de kassa niet klopte op de dagen wanneer deze verdachte dienst had. Op de dagen waarbij zij geen dienst had, zoals op 14 tot 16 oktober, klopte de kassa wel. Dit geldt ook voor de voorraden. Nadat de manager deze verschillen aan haar kenbaar maakte, tekende zij voor haar ontslag. De officier van justitie ging uit van de camerabeelden, en zei dat de verdachte biljetten van SRD 100 en 50 had weggenomen.

[quads id=1]

Veel tipgeld

Op het argument dat de verdachte eerder had aangedragen dat zij deze bedragen als tipgeld had meegekregen, reageerde Van Dijk dat over het algemeen er weinig tips werden gegeven en indien zulks wel het geval was dan waren de bedragen niet zo hoog.

De rechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde E.S. conform de eis. Zij moet de boete terugbetalen.

Eerdere berichten:

Meer dan SRD 75.000 ‘zoekgeraakt’ bij Lucky Store Suriname

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland

#waarjewerktmoetjeeten #Suriname #Paramaribo #Luckystore #shopping #winkelen