Echtpaar Van Leeuwaarde – Heath uit Suriname 50 jaar getrouwd (foto’ s)

Van Leeuwaarde - Heath getrouwd Suriname

Echtpaar Van Leeuwaarde – Heath uit Suriname herdenkt 50 jarig huwelijk.

Vorige week mocht het echtpaar Van Leeuwaarde, Roman George, geboren op 13 augustus 1945 te Paramaribo en Heath, Joan Detta, geboren op 25 maart 1947 te Paramaribo, haar 50- jarig huwelijk herdenken. Dit in bijzijn van haar kinderen en kleinkinderen.

Echtpaar uit Suriname

Uit handen van Districtscommissaris van Zuid – Oost Wanica, mevrouw Audrey Hankers, die vergezeld was met de Adjunct- Districtssecretaris, mevrouw Wengo, Astrid en Bestuursopzichter mevrouw Fonkel, Monique, mocht het echtpaar namens de President van de Republiek Suriname en de First Lady, de gebruikelijke enveloppe en een bloemstuk in ontvangst nemen.

Het echtpaar heeft elkaar op de Muloschool in Suriname leren kennen en toen begon het. Uit dit huwelijk zijn 4 kinderen geboren, waarvan 2 zonen, 2 dochters, en zij zijn gezegend met 3 kleinkinderen.

Ontmoet op school in Suriname

De heer Van Leeuwaarde, Roman George heeft de Lagere school doorlopen tot het IOL en mevrouw Heath, Joan Detta tot de Kweekschool. Verder heeft hij de Staat 53 jaren gediend binnen het Ministerie van Onderwijs, tot aan zijn pensionering en zij, heeft het Ministerie slechts 9 jaren gediend en leidt reeds 16 jaar de Westlyaanse gemeente.

In het onderwijs

Het echtpaar zit in verschillende organisaties waaraan zij nog steeds hun krachten geven naast hun dagelijkse kerk activiteiten. Vermeldenswaard is dat de heer Van Leeuwaarde, Roman de gymneastrada heeft geleid in 1975 op het Onafhankelijkheidsplein en 10 jaar Staatkundig Onafhankelijk in het Frank Essed Stadion in Suriname. Ze zijn God dankbaar dat ze deze dag mochten herdenken.

Bekijk hier de foto’s:

Bron: BIC Wanica Zuid-Oost